Rod draka dorazí v srpnu

Knihy Novinky Seriály

Dlouho očekávaný prequelový seriál ke Hře o trůny se objeví na HBO MAX podle všeho už 22. srpna. Můžeme se také podívat na první fotky ze seriálu.

Děj seriálu by měl vycházet z Martinovy knihy Oheň a krev, který vypráví o osudu rodu Targaryenů.

Staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny se rod Targaryenů – ti jediní z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie – usídlil na Dračím kameni.

Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila.

Co se doopravdy dělo během Tance draků? Proč bylo tak smrtelně nebezpečné vypravit se do Valyrie po Zkáze? Odkud pocházejí dračí vejce, která dostala Daenerys?

Na scénáři se podíleli Martin a Ryan Condal, režie se ujal Miguel Sapochnik. Oznámeno je deset dílů. V hlavních rolích uvidíme Paddyho Considine (Viserys Targaryen), Matta Smithe (Daemon Targaryen), Emmu D’Arcy (Rhaenyra Targaryen), Olivii Cook (Alicent Hightowe), Rhyse Ifanse (Otto Hightower), Stevea Toussainta (Lord Corlys Velaryo), Eve Best (Rhaenys Targaryen), Milly Alcock (mladá princezna Rhaenyra Targaryen), Emily Carey (mladá Alicent Hightower), Fabiena Frankela (ser Criston Cole) a Sonoyu Mizuno (Mysaria).

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/HBOMaxCesko, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge