Zaklínač se vrátí už v prosinci

Knihy Novinky Seriály

Po velice vydařeném anime se konečně ještě letos dočkáme druhé série fantasy seriálu na motivy knih Andrzeje Sapkowského.

Zaklínač vznikl jako série krátkých příběhů publikovaných v polském sci-fi a fantasy časopise Fantastyka, kam byla první povídka s názvem Wiedźmin (česky Zaklínač) napsána v roce 1986 jako příspěvek do soutěže a získala třetí místo. Hlavním hrdinou je Geralt z Rivie, který je povoláním zaklínač, tedy nájemný lovec nestvůr. V ději se mihnou i vedlejší postavy několika dalších zaklínačů.

Sapkowski zobrazil zaklínače jako mutanty, kteří byli proměněni pomocí magie, mutagenů a jedů. Získali tak magické schopnosti a dalším výcvikem si osvojili též pokročilé bojové techniky.

Své nadlidské schopnosti využívají především k boji s různými obludami a magickými tvory, kteří sužují lidstvo. Druhou hlavní postavou série je princezna Cirilla, která se sice nepodrobí mutacím, ale podstoupí zaklínačský výcvik.

První série Zaklínače se podle statistik stala jedním z nejsledovanějších seriálů Netflixu. Není tedy divu, že byl obnoven pro druhou a rovnou už i třetí sezónu. Kromě toho jsme se už dočkali jednoho anime filmu, podle všeho můžeme čekat další a taky rodinný seriál pro děti, který snad nebude tak krvavý a temný.

Premiéra druhé řady je naplánovaná na 17. prosince a zatímco v té první jsme sledovali tři různé dějové linie v různém čase, tentokrát by už měl čas běžet normálně. Uvidíme tak společnou cestu Geralta se Ciri, dějově bude seriál mapovat knihu Krev elfů, ale prý se dočkáme daleko většího množství příšer, než se objevuje v knize. Nově se objeví i neknižní příběh Yennefer, aby se nějak vysvětlila doba od bitvy o Sodden po děj Krve elfů.

Geralt přijme svou roli ochránce a Ciri se rozhodne trénovat na Zaklínače, což se mu moc líbit nebude. Dorazí na Kaer Morhen, do pevnosti zaklínačů, která bude poměrně plná (oproti knize) a i když jde pro okolní svět o bandu bezcitných nájemných zabijáků, k Ciri se budou chovat o poznání jemněji. Podle ukázek se setkáme nejen s Vesemirem, ale také Nivellenem, v jehož panství se Ciri bude muset poprat s vlastními démony.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Netflix.com, Edna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge