Ostravský Knižní festival letos nahradí čtecí maraton

Novinky

Knižní festival na ostravské Černé louce byl loni jednou z posledních akcí, která proběhla ještě „postaru“. Letos se však na výstavišti v centru slezské metropole čtenáři s autory a nakladateli nesetkají.

Zdá se to téměř jako věčnost od doby, kdy si ostravský Knižní festival odbyl svůj druhý ročník. Tento nástupce původního veletrhu proběhl na samém konci února 2020, organizátoři si celý průběh pochvalovali a začínali plánovat ten letošní. Postupně začalo být jasné, že na něj v tradičním termínu nedojde a stanovili datum nové – 28. a 29. května 2021. Situace však veletrhům stále nepřeje a na Černé louce se teď stojí fronty maximálně na očkování.

O zajímavé knihy však nepřijdeme. Ve stejném termínu totiž proběhne Knižní maraton neboli 24 hodin online čtení. Celá akce se bude vysílat na YouTube a Facebooku Knižního festivalu a odstartuje v pátek 28. května v 16 hodin. Živý přenos bude probíhat z Domu knihy KNIHCENTRUM.cz a z kulturního centra Pant.

Jak to bude probíhat? Celkem nás bude čekat 24 knižních titulů, na každý bude vyhrazena hodina a za tu dobu se vystřídají minimálně 4 čtenáři. Půjde o řadu známých osobností, ale také knižní nadšence, kteří budou mít chuť se do akce zapojit a nemají to do Ostravy daleko. Do vysílání se budou zapojovat i hosté z různých částí republiky a možná i ze zahraničí.

Součástí programu budou také doprovodné besedy a rozhovory ve čtvrtek a v neděli. Bližší informace budou postupně zveřejňovány na Facebooku události.

Zdroje informací a obrázků: kniznifestival.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge