Dočkáme se konečně seriálové Vampýrské akademie?

Novinky

Od uvedení filmové adaptace prvního dílu knižní fantasy série Vampýrská akademie americké spisovatelky Richelle Mead už uběhlo přes sedm let. Od té doby se spekulovalo o mnohém – možném natáčení pokračování, kampaň na získání finančních prostředků na něj, zrušení všech plánů i návratu na začátek. Teď začíná tahle populární série o vampýrech a strigojích opět plnit (nejen) internetové diskuze.

Ten příběh milovaly miliony čtenářů po celém světě ještě v dobách, kdy se podobným knihám nedávaly nálepky „young adult“. První díl o morojské princezně Lisse a její nejlepší kamarádce/bodyguardce, dhampirce Rose vyšel v angličtině už v roce 2007, česky se ho ujalo nakladatelství Domino o dva roky později. A na výsluní se tenhle příběh, ke kterému neodmyslitelně patří i Dimitrij Belikov, Christian Ozera nebo Adrian Ivaškov, držel poměrně dlouho. Vlastně až celé to „haló“ kolem neúspěšné adaptace se Zoey Deutch a Lucy Fry v hlavních rolích, která byla finančně i podle fanoušků propadákem, vlnu euforie ukončilo.

Pojďme však přetočit do současnosti. O VA se občas objeví nějaká ta zmínka v souvislosti s žánrem upířin, které už také nahradila jiná odvětví fantasy. Teď se ale objevila informace, která by mohla nejednoho strigoje proměnit zpátky. Nebo alespoň vážně potěšit.

Streamovací platforma Peacock ze skupiny NBCUniversal totiž dala zelenou seriálovému projektu podle Vampýrské akacemie! Na psaní scénáře a řízení celého projektu by se měly podílet Julie Plec a Marguerite MacIntyre. Že už jste tahle jména někde viděli? Vzpomínáte správně, Julie Plec stojí za seriály Vampire Diaries (Upíří deníky), navazujících The Originals a poté i Legacies (Odkaz). No a Marguerite MacIntyre si v Upířích denících zahrála šerifku Mystic Falls Liz Forbesovou, matku Caroline.

Nejeden fanoušek by mohl namítnout, že spojení Vampýrské akademie se jménem Julie Plec, která z Upířích deníků dokázala udělat v podstatě kolumbijsou telenovelu, není žádným důvodem k oslavě. Je však třeba se na to podívat z trochu jiného úhlu. Tentokrát nepůjde o televizní produkci, kde je standardem natočit 20+ epizod ročně a celý projekt natáhnout na co nejvíce ročních sérií. Naopak už teď víme, že těch „smlouvou objednaných“ dílů bude deset a většina tvůrců seriálů pro streaming sází spíš na kvalitu, než kvantitu. Nikdy totiž neví, která sezóna bude poslední. Navíc se Julie Plec nechala slyšet, že když se jí vedení Universal Television při podpisu smlouvy zeptalo, jaký projekt vždy toužila zrealizovat, její okamžitá odpověď byla „Vampýrskou akademii!“.

Nezbývá než doufat, že se brzy začnou objevovat informace o hereckém obsazení, které nás o kvalitě projektu přesvědčí.

Zdroje informací a obrázků: Variety.com, HollywoodReporter.com, IMDb.com, nakladatelství Domino

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge