Ledová archa se vrací s druhou řadou

Komiksy Novinky Seriály

Minulý rok se na Netflixu objevil seriálový kousek, který se už před lety představil i ve filmové podobě. Seriál měl poměrně úspěch, proto se už za pár dní dočkáme pokračování.

Seriál Ledová archa vychází stejně jako film z francouzské komiksové předlohy Le Transperceneige. Ocitneme se v postapokalyptickém dystopickém světě, po jehož zmrzlé krajině se prohání vlak jménem Sněhoborec, který veze ten nejcennější náklad – zbytek lidstva. Seriál se zaměřuje na boj přeživších s třídním bojem, jelikož cestující ve vlaku jsou rozděleni podle ekonomické třídy. Není nouze o vypjaté a dramatické situace, které zahýbou nejedním osudem cestujícího.

O druhé řadě bylo rozhodnuto dřív, než se vůbec ta první na Netflix k streamování dostala. Podle tvůrců se rozhodně máme na co těšit, protože je tolik příběhů, co je potřeba ještě odvyprávět. Obě hlavní postavy první série Melanie Cavill (Jennifer Connelly) a Andre Layton (Daveed Diggs) se vrátí, doplní je ovšem další známá tvář, a to Sean Bean jako pan Wilford.

Druhá řada nám přinese další hromadu nových problémů, včetně rozdělení osazenstva vlaku na dvě mocenské skupiny. Jedna bude podporovat Laytona a druhá naopak Wilforda, kterému se povedlo nějakým způsobem získat také Melaniinu dceru a není jisté, jak moc ji proti její matce dokázal naočkovat. Zatímco bude Layton bojovat proti Wilfordovi a jeho moci, Melanie přijde na kloub dalšímu šokujícímu odhalení, které by mohlo změnit osud celého lidstva.

Desetidílná série se na Netflixu objeví už 26. ledna a zatím není známo, jestli bude i třetí. Tvůrci se vyjádřili tak, že by rádi odvyprávěli příběh i mimo prostory vlaku, ale záleží na sledovanosti a rozpočtu. Dějově se už taky nebudou tolik řídit komiksovou předlohou, spíš jen budou využívat její mantinely pro tvorbu světa, ale příběh si půjde vlastním směrem.

Zdroj informací a obrázků: DigitalSpy.com, TVLine.com, DenOfGeek.com, Deadline.com, Variety.com, Film-Book.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge