Jeho temné esence dostanou i třetí sérii

Knihy Novinky Seriály

Koncem minulého roku jsme mohli vidět druhou řadu úspěšného seriálu, která vycházela z knižní série . A ne tak dlouho po odvysílání bylo oznámeno, že se chystá i třetí.

Jeho temné esence je knižní série skládající se ze tří knih: Zlatý kompas, Jedninečný nůž a Jantarové kukátko. Nejedná se čistě jen o fantasy trilogii obsahující divoženky, démony, duchy a kouzla, ale také naráží na fyziku a ideje filozofie či teologie. Pullman jako ateista ve svém příběhu ukazuje skeptický pohled na náboženství a svět. Dává důraz spíše na humanismus. Občas je série přirovnávána k Miltonově Ztracenému ráji.

Natáčení třetí řady o osmi dílech vycházející z Jantarového kukátka by mělo začít v Cardiffu už tento rok. Francesca Orsi z HBO Programming k seriálu řekla: „Přenést Pullmanovu epickou, složitou a kulturně rezonující práci do televizní formy byla obrovská výsada. Děkujeme našim neuvěřitelným partnerům v BBC a celému týmu Bad Wolf vedenému neúnavnou Jane Tranter za jejich výjimečnou práci v prvních dvou sezónách. Těšíme se na dokončení trilogie touto poslední kapitolou Lyryiny cesty.

Podle všeho by se měly vrátit všechny herecké tváře i tým. Na oficiálním účtu na Twitteru se objevilo oficiální oznámení i s fotkou Lyry (Dafne Keen) a Willa (Amir Wilson). Nechme se tedy překvapit, jestli se poslední řady dočkáme ještě tento rok nebo až ten příští.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Deadline.com, DarkHorizons.com, Twitter.com/daemonsanddust

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge