Robin Hood o krok blíže k adaptaci

Filmy Knihy Novinky

Disney si vybral další oblíbenou animovanou pohádku, aby ji oprášil a dal jí novou podobu. Ano, volba padla na Robina Hooda, který u nás zase tolik známý není.

I po smrti svého zakladatele si Studio Walta Disneyho snažilo udržet svůj náskok na poli animace a v pravidelných intervalech vyrábět celovečerní animované filmy pro kina. Náměty těchto produkcí byly klasické i moderní pohádky a také známé příběhy z historie. K nim patří legenda o Robinu Hoodovi, anglickém zbojníkovi ze Sherwoodského lesa, který bohatým bral a chudým dával.

Disneyovští tvůrci pod vedením známého režiséra a producenta německého původu Wolfganga Reithermana známý příběh zpracovali v roce 1973 se zvířecími hrdiny – lišákem (Robin Hood), lvem (princ Jan), medvědem (Malý John), jezevcem (bratr Tuck), vlkem (šerif z Nottinghamu) a dalšími.

Podle posledních informací už má tato adaptace svého režiséra i scénáristu. Režie se ujme Carlos Lopez Estradam, který je známý filmem Blindspotting, a scénář si vezme na starosti Kari Granlund, která už pro Disney psala scénář k Lady a Trampovi.

I nová verze zachová hudební prvky písní a stejně jako Kniha džunglí nebo Lví král budou digitálně animované. Smlouva byla podepsána těsně před pandemií, takže se předpokládá, že se s výběrem hlasů pro hlavní postavy a s další částí produkce začne až po skončení karantény i v USA.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, Collider.com, TheFandom.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge