Adaptace knihy Francouzské děti nedělají scény získalo hlavní tvář

Filmy Knihy Novinky

Zajímavý kousek podle knižní předlohy ze života i pera Pamely Druckerman dostane svou vlastní filmovou podobu.

Toužíte vychovat vyrovnané, soběstačné a spokojené dítě? Inspirujte se francouzským způsobem výchovy dětí, který ve své vtipné a výstižné knize popsala americká žurnalistka Pamela Druckermanová. Když se americké novinářce Pamele Druckermanové narodilo v Paříži dítě, neměla v úmyslu stát se „francouzskou matkou“. Koneckonců, přístup k výchově není nějaká „věc“, jako třeba francouzská móda nebo francouzský sýr. Dokonce i sami francouzští rodiče tvrdí, že nedělají nic zvláštního.

Jenže francouzské děti, které Druckermanová poznala, spaly celou noc ve dvou nebo třech měsících, zatímco dětem jejích amerických přítelkyň to trvalo rok nebo i déle. Francouzské děti spořádaně jedly zdravá jídla, která daleko častěji obsahovala dušený pórek než kuřecí nugety. Když přišli na návštěvu američtí přátelé, většinu času řešili problémy svých ratolestí, kdežto ti francouzští v klidu upíjeli kávu, zatímco si děti hrály.

Autorka se rozhodla ve své knize odhalit tajemství francouzské výchovy a brzy tato tajemství uvidíme i ve filmovém zpracování s Anne Hathaway v hlavní roli. Kniha vyšla v roce 2012 a stala se bestsellerem New York Times, film by měl mít podobný tón jako Julie & Julia, kdy se Hathaway bude snažit vybalancovat svou rodinu s pracovními závazky. 

Zatím není známo, kdy se rozjede natáčení vzhledem k situaci ve světě, ani kdy bude oficiální premiéra filmu. Na scénáři se podíleli Jamie Minoprio a Jonathan Stern a podle všeho půjde o další zábavný a odpočinkový film, který dozajista všichni potřebujeme.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, Hypable.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge