Dostane i Škola noci svůj seriál?

Knihy Novinky Seriály

S adaptacemi young adult knih se roztrhl pytel, a tak není divu, že televize hledají další a další materiál, který by mohly zpracovat.

Tvůrcům oblíbeného seriálu Shadowhunters, Donu Carmodymu a Davidu Cormicanovi, totiž padla do oka knižní série Škola noci, na níž se autorsky podílela P.C. Cast se svou dcerou Kristin.

Příběh se odehrává ve světě, kde spolu žijí dohromady lidé i upíři. I přes toto soužití jsou však upíři stále nepochopené a obávané postavy. Vše sledujeme pohledem šestnáctileté Zoey, lidské studentky, která zrovna nastoupila na Školu noci v americké Tulse, kde má započít svou cestu k plnému přerodu v upírku.

Knižní série se stala číslem jedna na trzích v USA, Německu i Velké Británii. Celkově čítá šestnáct dílů a několik novel, kterých se celosvětově prodalo na 21 miliónů kopií ve 30 jazycích v 41 zemích světa.

P.C. Cast se k adaptaci vyjádřila veskrze potěšeně: „Kristin i já jsme nadšené, že se Don a David rozhodli přetvořit sérii pro televizi. Milujeme jejich práci a věříme, že budou respektovat to, co jsme ve Škole noci vytvořily. Těšíme se na to, co vymyslí.

Produkci povedou Carmody a Cormican s jejich Davis Films, které práva k sérii zakoupila už před několika lety, ale do možné tvorby se rozhoupali až ve chvíli, kdy se na obrazovky dostal seriál Shadowhunters. Tak uvidíme, jestli a kdy se další upírský seriál objeví. Přece jenom jich je docela dost.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge