Zaklínač dorazí už 20. prosince

Knihy Novinky Seriály

Už je to tak, konečně známe oficiální datum premiéry jednoho z nejočekávanějších fantasy seriálů podle oblíbené knižní předlohy.

Zaklínač je fantasy cyklus polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Vznikl jako série krátkých příběhů publikovaných v polském sci-fi a fantasy časopise Fantastyka, kam byla první povídka s názvem Wiedźmin (česky Zaklínač) napsána v roce 1986 jako příspěvek do soutěže a získala třetí místo.

Hlavním hrdinou je Geralt z Rivie, který je povoláním zaklínač, tedy nájemný lovec nestvůr. V ději se mihnou i vedlejší postavy několika dalších zaklínačů. Sapkowski zobrazil zaklínače jako mutanty, kteří byli proměněni pomocí magie, mutagenů a jedů. Získali tak magické schopnosti a dalším výcvikem si osvojili též pokročilé bojové techniky.

Své nadlidské schopnosti využívají především k boji s různými obludami a magickými tvory, kteří sužují lidstvo. Druhou hlavní postavou série je princezna Cirilla, která se sice nepodrobí mutacím, ale podstoupí zaklínačský výcvik.

Samotný autor sice zatím neviděl celý seriál, ale z traileru je nadmíru potěšený, ačkoliv se na natáčení podílel pouze jako konzultant. Na otázku, jestli se postavy a prostředí blíží jeho obrazu, odpovídá: „Když vidím fotky z natáčení nebo samotný trailer, jsem unešený. Každý se mě ptá, jak si vlastně Geralta a ostatní představuju, nebo třeba jestli i prostředí knih odpovídá zobrazení ve videohrách. Pravdou je, že si své postavy a scény nepředstavuju. Nemám svou vlastní představu v hlavě. Co dělám, je psaní jednoho slova za druhým, dokud nemám celou stránku. Nemám ani ponětí, jak by vlastně měli vypadat v adaptaci.“ Uvidíme tedy sami už 20. prosince, jak si seriál povede.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com, ComingSoon.net, DigitalSpy.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge