Válka světů vás ohromí už v listopadu

Filmy Knihy Novinky

A je to téměř tady… nová adaptace oblíbeného díla, které už několikrát pořádně zamotalo hlavu. Jako první jsme vás informovali už minulý rok.

Anglie na sklonku 19. století. Obyvatelé Země, zaslepení pýchou na vyspělost své civilizace, netuší, že deset krátkých vzdálených záblesků kdesi na planetce Mars znamená dosud největší ohrožení lidstva v jeho dějinách.

Deset dutých kovových válců s nezvanými návštěvníky z kosmu dopadá postupně poblíž Londýna a začíná válka o vládu ve vesmíru. Početní převaha Pozemšťanů s jejich těžkopádnými bojovými mechanismy se ukáže být nicotným argumentem ve srovnání se zkázonosnými bojovými metodami Marťanů. Ale ani Marťané nejsou nezranitelní.

Podaří se Pozemšťanům odkrýt slabé místo protivníků? Zvítězí lidská disciplína, organizace a tradiční morální hodnoty nad mnohonásobně vyspělejší marťanskou technikou a chladnou inteligencí? To vše se dozvíme díky třídílné minisérii z dílny BBC One, která má premiéru už 17. listopadu.

Válka světů se dočkala rozhlasového, filmového či herního zpracování již několikrát. Tím momentálně nejznámějším je asi to poslední z roku 2005. Snímek režíroval Steven Spielberg a hlavní role si střihli Tom Cruise s Dakotou Fanning. V tomto případě však šlo o velice volnou adaptaci, protože původní příběh je zasazen do období Eduardovské Anglie, tedy na přelom 19. a 20. století. A právě tam se vrátíme také v nové BBC verzi.

V roli vypravěče George a jeho manželky Amy uvidíme Rafea Spalla (Sázka na nejistotu, Pi a jeho život) a Eleanor Tomlinson (Jack a obři, Poldark). Astronoma Ogilvyho si zahraje Robert Carlyle (Trainspotting, Once Upon a Time) a další známou tváří bude Rupert Graves (Sherlock), který se zhostí role Fredricka, staršího bratra George.

Scénář dostal na starost Peter Harness (Jonathan Strange & Mr. Norrell) a celé to režíruje Craig Viveiros (Až tam nezbyl žádný).

Zdroj informací a obrázků: BBC.co.uk, Space.com, DenOfGeek.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge