HBO odkleplo další prequelový pilot ke Hře o trůny

Knihy Novinky Seriály

O tom, že se nejspíš dočkáme spin-offového prequelového seriálu jsme vám psali už před rokem. O obsazení jsme vám psali už v únoru tohoto roku. Pilotní díl je už natočen a teď se čeká na to, jestli se dočkáme celého seriálu. A teď je tu další novinka.

Podle všeho je teď ve vývoji pilotní díl dalšího prequelového seriálu, který bude produkovat sám George R. R. Martin. Tentokrát se podíváme na rod Targaryenů ze Staré Valyrie. Dějově bychom se měli podívat 300 let před původní dějovou linkou Hry o trůny. Uvidíme tak začátek konce Targaryenů.

Na scénáři spolupracuje Martin s Ryanem Condalem a vychází z knihy Oheň a krev, úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů, představuje ty nejvyhrocenější podoby hry o trůny a nabízí zcela nový pohled na bouřlivou, často krvavou a vždy fascinující historii Západozemí.

Staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny se rod Targaryenů – ti jediní z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie – usídlil na Dračím kameni. Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila.

Co se doopravdy dělo během Tance draků? Proč bylo tak smrtelně nebezpečné vypravit se do Valyrie po Zkáze? Odkud pocházejí dračí vejce, která dostala Daenerys? To je jen několik z mnoha otázek, na něž najdete odpověď v kronice psané učeným mistrem Citadely a doprovázené desítkami ilustrací Douga Wheatleyho. 

Zdroj informací a obrázků: DenOfGeek.com, IndieWire.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge