Artemis Fowl až příští rok?

Filmy Knihy Novinky

Není to tak dávno, co jsme vám psali, že se v srpnu dočkáme další adaptace oblíbené knižní série. Srpen ovšem přišel a odešel a film jaksi nikde. Proč vlastně?

Artemis Fowl je osmidílná série irského spisovatele, jehož hlavní hrdina není zrovna nejkladnější postavou, když uvážíme, že je to malý kriminálník. Jeho otec zmizel a matka se mu zhroutila, Artemis je proto rozhodnutý postarat se o rodinu a svého otce najít.

Použije svou geniální mysl a rozhodne se s pomocí svého sluhy Butlera unést vílu. Artemis se stane nepřítelem společnosti číslo jedna, když se mu podaří se do kouzelného světa dostat a ukrást rovnou lepricona i s kotlíkem zlata. A tak se rozjede šílený příběh, do něhož se po cestě zamíchá také ruská mafie nebo démoni.

Během celé série hlavní hrdina projde nespočtem zkoušek, což jej donutí přehodnotit svůj pohled na svět. Ke konci se z něj stává příkladná postava, která je ochotná za své kamarády položit i život. Původně byla premiéra filmu ohlášená na srpen 2019 a Disney ven vypustilo i první lákavý trailer. Jenže teď se studio rozhodlo film pustit do kin až v příštím roce, česká premiéra je teď stanovena na 28. května 2020.

Disney neřeklo, proč se tak rozhodlo, ale důvodů může být vícero. Posouvání premiér jiných filmů, dodělávky, úpravy, těžko říct. Tak jako tak by mělo jít o adaptaci prvního dílu série, tak si možná chce být studio jisté pro případ, že by měl film velký úspěch a pokračovalo by se s dalšími filmy.

https://youtu.be/kMn1wtY9nkI

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Falcon.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge