Stopařův průvodce po galaxii zamíří na Hulu

Knihy Novinky Seriály

Streamovací stanice Hulu nám začíná přinášet jeden zajímavější seriálový kousek za druhým. Přinesla nám takové kousky jako Runaways, Veronicu Mars nebo Příběh služebnice.

Tentokrát padla volba na satirickou knižní sérii z pera Douglase Adamse, Stopařův průvodce po galaxii. Na adaptaci se budou podílet Carlton Cuse (Ztraceni, Jack Ryan, Zámek a klíč) a Jason Fuchs (Wonder Woman). Oba dva jsou velkými fanoušky novel a seriál by rádi pojali trochu moderněji. Zatím pracují na scénáři k pilotnímu dílu.

Kniha Stopařův průvodce po galaxii je pojmenovaná podle stejnojmenné (fiktivní) encyklopedie všeho vesmíru a vědění. V mnoha ležérnějších civilizacích na Východním okraji Galaxie dokonce Stopařův průvodce nahradil velkou Galaktickou encyklopedii jakožto zdroj veškerého vědění a moudrosti, neboť – ač má mnoho mezer a spousta informací je pochybných nebo přinejmenším hodně nepřesných – má proti starší a prozaičtější příručce dvě nesporné výhody. Jednak je o něco levnější, a především má na obálce velký vlídný nápis: NEPROPADEJTE PANICE.

Kniha se dočkala řady zpracování – divadelní show, komiksu, televizního seriálu už v roce 1981, video hry v roce 1984 a také filmu z roku 2005 s Martinem Freemanem v hlavní roli Arthura Denta. Uvidíme tedy, jak bude vypadat tato nová verze a jestli si získá své diváky.

https://youtu.be/Tqh5Y8Zaz_g

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, DenOfGeek.com, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge