Tak a je to tady! Seriálový Zaklínač odhalil první fotografie

Knihy Novinky Seriály

Konečně jsme se dočkali! Henry Cavill, představitel seriálového Zaklínače Geralta, na svém Instagramu totiž včera uveřejnil první fotografie oblíbených postav z chystaného seriálu.

O tom, že se chystá netflixovské seriálové zpracování knih Andrzeje Sapkowského jsme vám psali už loni na podzim. Zaklínač je fantasy cyklus polského spisovatele Andrzeje Sapkowského.

Vznikl jako série krátkých příběhů publikovaných v polském sci-fi a fantasy časopise Fantastyka, kam byla první povídka s názvem Wiedźmin(česky Zaklínač) napsána v roce 1986 jako příspěvek do soutěže a získala třetí místo.

Hlavním hrdinou próz je Geralt z Rivie, který je povoláním zaklínač, tedy nájemný lovec nestvůr. V ději se mihnou i vedlejší postavy několika dalších zaklínačů. Sapkowski zobrazil zaklínače jako mutanty, kteří byli proměněni pomocí magie, mutagenů a jedů. Získali tak magické schopnosti a dalším výcvikem si osvojili též pokročilé bojové techniky.

Své nadlidské schopnosti využívají především k boji s různými obludami a magickými tvory, kteří sužují lidstvo. Druhou hlavní postavou série je princezna Cirilla, která se sice nepodrobí mutacím, ale podstoupí zaklínačský výcvik.

Uveřejněné fotografie nám ukazují hlavní postavy Geralta, Yennefer a Ciri. V roli Yennefer uvidíme Anyu Chalotru a jako Ciri pak Freyu Allan. Seriál by se na Netflixu měl objevit někdy koncem tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge