První teaser na Mulan i s plakátem

Filmy Knihy Novinky

Ano, je to konečně tady. Disney vydává hrané verze oblíbených animáků jako na běžícím páse a tak tu po skvělém Aladinovi a blížícím se Lvím králi máme ochutnávku Mulan.

Mulan (v češtině Legenda o Mulan, Disney verze) vypráví příběh ze starověké Číny. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci – jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů.

Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice.

Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne.

Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země.

V hlavní roli Mulan uvidíme Liu Yifei, Chena si zahraje Yoson An a císaře Jet Li. Režii má na starosti Niki Caro, která natočila například Pána velryb nebo Úkryt v ZOO. Premiéru má film 27. března 2020, jen  se v něm oproti animované verzi prý nebude zpívat.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Hypable.com, HollywoodReporter.com

1 thought on “První teaser na Mulan i s plakátem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge