Noční cirkus našel svého režiséra

Filmy Knihy Novinky

O adaptaci knihy Erin Morgenstern se střídavě mluví už od roku 2011, kdy Lionsgate zakoupil filmová práva, ale až teprve teď se dozvídáme víc.

Podle všeho se začalo pracovat na scénáři už po té, co byla práva koupena. Byly sepsány tři scénáře, ale pak se příprava jaksi uložila k ledu. Teď ovšem studio oznámilo, že našlo projektu toho správného režiséra. Je to Geremy Jasper, který stojí za kriticky oceněným Patti Cake$, kde zazářila třeba Danielle MacDonald. Tu jsme nedávno viděli v adaptaci Dumplin.

Podle všeho by to měl být sice režisérův druhý počin, protože se dřív spíš zabýval hudebními videoklipy, ale podobný vývoj prodělal například i režisér Francis Lawrence, který režíroval většinu Hunger Games filmů.

Noční cirkus sleduje hru dvou kouzelníků v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý.

Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit. Do města totiž bez ohlášení přijel tajemný cirkus.

Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla…

Kniha u nás v češtině vyšla v roce 2012. Autorka chce koncem tohoto roku vydat svou další knihu, The Starless Sea.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, TheFandom.net, KnizniKlub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge