Filmová verze oblíbeného muzikálu Wicked se dostane do kin v roce 2021

Filmy Knihy Novinky

Před čtyřmi lety jsme vám vůbec poprvé přinesli informaci o tom, že se oblíbený muzikál nejspíš dostane také na filmové plátno. Před třemi lety se objevila informace o režisérovi. A teď už dokonce víme, kdy ten film vůbec bude.

Wicked (Wicked: The Untold Story of the Witches of Oz) je muzikál Stephena Schwartze a Winnie Holzmana postavený na knize Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West spisovatele Gregoryho Maguirea, který knihu vydal v roce 1995. Je to alternativní verze oblíbeného filmu Čaroděj ze země Oz (1939) a knihy Čaroděj ze země Oz (1900) vyprávěná z pohledu čarodějek Země Oz a soustřeďující se na dobu před tím, než se Dorotka do Země Oz dostala a také poté.

Wicked představuje příběh dvou naprosto odlišných kamarádek Elphaby (Zlá čarodějnice ze Západu) a Glindy Dobrotivé, které se z počátku díky svým odlišným charakterům nemůžou ani cítit, ale později se mezi nimi rozvine hluboké přátelství. Problémy ovšem nastávají ve chvílích, kdy se střetnou jejich odlišné pohledy na svět, láska ke stejnému muži, či postoj vůči politice Čaroděje ze země Oz a následný pád Elphaby v očích všech obyvatel.

Muzikál si odbyl svou premiéru na Broadwayi v roce 2003 a vynesl na světlo jako hvězdu Idinu Menzel, kterou můžeme znát z nedávné veleúspěšné Disneyho pohádky Ledové království. Glindu si pak zahrála oblíbená Kristin Chenoweth a Čaroděje Joel Grey. Muzikál získal 3 ceny Tony a 6 cen Drama Desk, oficiální soundtrack k muzikálu si pak odnesl také Grammy. Shodou okolností se muzikál Čarodějka dostane letos také do Česka a to díky Goja, které licenci zakoupilo a pilně pracuje na castingu i překladu písní.

Podle všech informací se ovšem americké filmové verze v kinech dočkáme 22. prosince 2021, režii má na starosti Stephen Daldry, nejvíc známý svou adaptací Billyho Elliota. Za produkcí stojí Marc Platt, který má na kontě úspěšné muzikálové filmy La La Land, Mary Poppins se vracíČarovný les. Původně se objevovaly informace i o animované verzi filmu, ale o té se jaksi teď mlčí, takže je možná odložena na neurčito. Původně jsme se Wicked měli dočkat už tento rok, ale premiéra byla posunuta kvůli adaptaci jiného muzikálového hitu, Cats (česky Kočky). Uvidíme, koho vyberou do hlavních rolí a jak se poperou s legendárními melodiemi.

Zdroj informace: TheWrap.com, Hypable.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge