Srpen bude patřit adaptaci Artemise Fowla

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se chystá filmová adaptace oblíbené série Eoina Colfera, jsme prvně psali před pěti lety. Novinky o režisérovi se ovšem objevily až o dva roky později. A samotný castin začal teprve loni. No a teď už víme, že se filmu dočkáme už příští rok.

Artemis Fowl je osmidílná série irského spisovatele, jehož hlavní hrdina není zrovna nejkladnější postavou, když uvážíme, že je to malý kriminálník. Jeho otec zmizel a matka se mu zhroutila, Artemis je proto rozhodnutý postarat se o rodinu a svého otce najít. Použije svou geniální mysl a rozhodne se s pomocí svého sluhy Butlera unést vílu.

Artemis se stane nepřítelem společnosti číslo jedna, když se mu podaří se do kouzelného světa dostat a ukrást rovnou lepricona i s kotlíkem zlata. A tak se rozjede šílený příběh, do něhož se po cestě zamíchá také ruská mafie nebo démoni. Během celé série hlavní hrdina projde nespočtem zkoušek, což jej donutí přehodnotit svůj pohled na svět. Ke konci se z něj stává příkladná postava, která je ochotná za své kamarády položit i život.

Série byla přeložena do 44 jazyků a prodalo se jí na 21 milionů kusů. První dvě knihy převede do podoby scénáře Michael Goldenberg, který stojí také za scénářem pátého filmu o Potterovi. Na režisérskou stoličku usedl Kenneth Branagh. Artemise si zahraje Ferdia Shaw, kterého vybrali z 1200 kandidátů. Jde o úplného nováčka, který dříve nikde nehrál. Vílu Holly, co Artemis chytí proto, aby jeho rodina opět získala štěstí, si zahraje Lara McDonnell.

Jak už bylo oznámeno dříve, Judi Dench se ve filmu také objeví, a to jako hlavní velitelka vílí policie. Dále se můžeme těšit na Joshe Gada jako na Mulche Diggmuse, úlisného trpaslíka, který se dostal do služeb víl. A poslední oznámené jméno zní Nonso Anozie. Ten si zahraje Artemisova komorníka, co mu bude pomáhat dotáhnout svůj plán do konce.

Zahraniční premiéra je naplánována na 9. srpna, u nás se filmu dočkáme 22. srpna.

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/ArtemisFowl, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge