Disney láká na filmového Aladina

Filmy Knihy Novinky

V únoru tohoto roku jsme vás informovali o tom, že natáčení další hrané verze oblíbeného animovaného filmu právě skončilo, teď Disney vypustilo první lákavý teaser na to, co nás v květnu čeká.

Aladin je chudý chlapec z tržiště, jehož jediným majetkem i přítelem je jeho opička Abu. Denně sní svůj sen o úniku z bezútěšného života v bídě a o lásce krásné princezny Jasmíny. Osud se nakloní v jeho prospěch, když jej chce zlý sultánův rádce Džafar využít k získání kouzelné lampy z jeskyně, skryté uprostřed pouště.

Aladin se stane majitelem kouzelného koberce a lampy, jejíž dobrý džin mu může splnit tři přání. Aladin se s jeho pomocí skutečně přiblíží k princezně, dosud neústupně odmítající nápadníky, a získá její lásku. Stále jej však trápí jeho prostý původ, který se jí zdráhá přiznat. A to jej ještě čeká souboj se zrádným Džafarem a jeho papouškem Jagem, zmocnivšími se na čas lampy, sultanátu i princezny…

Příběh o Aladinovi je jednou z nejznámějších a nejčastěji zpracovávaných arabských pohádek. Vznikl pravděpodobně okolo druhé poloviny dvanáctého století v Egyptě, což však nebrání tomu, aby byl v mnoha adaptacích situován do prostředí, připomínajícího oblíbenou romantickou vizi středověkého Bagdadu. V traileru vidíme zlomek jeskyně zázraků a ke konci pak Aladina sahajícího po lampě. Do toho všeho zní známé tóny písní „Arabian Nights“ a „Friend Like Me“.

V Aladinovi, kterého režíroval Guy Ritchie, uvidíme Willa Smitha jako džina, Menu Massouda jako Aladina, Naomi Scott jako princeznu Jasmínu, Navida Negahbana jako sultána a Marwana Kenzariho jako Jafara. České premiéry filmu se dočkáme 23. května 2019.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, ComingSoon.net, Falcon.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge