Hulu se ujme Hledání Aljašky

Knihy Novinky Seriály

O filmové verzi další z Greenových knih se mluví už poměrně dlouho, ale v průběhu posledních let to jaksi spíše nedopadlo. Teď se ale zase zablesklo na lepší časy, zdá se.

HledaniAljaskyUž jsme se dočkali Papírových měst i Hvězd, které nám nepřály a teď to vypadá, že se díky Hulu dočkáme i osmidílné minisérie Hledání Aljašky. Jde o Greenovu knižní prvotinu, která vyšla už v roce 2005, ale čekala celých 13 let, než se nakonec někdo opravdu odhodlal k převedení do filmové/seriálové podoby. Sám autor se účastnil diskuzí o tom, jak nejlépe s jeho dílem naložit.

Bavili jsme se, jestli má cenu ještě oživovat možnost filmové adaptace? Anebo to zkusit jinými vizuálními prostředky, abychom mohli příběh odvyprávět obsáhleji? Sice jsem byl jen jedním z hlasů v diskuzi, ale vím, že jsem byl slyšet.“ Scénář k pilotu sepsal Josh Schwartz, na produkci se budou podílet Savage společně s Greenem, Jessicou Tuchinsky, Markem Watersem a Martym Bowenem.

Kniha vypráví příběh šestnáctiletého Milese posedlého sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“. Miles je mezi vrstevníky spíše outsiderem. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Tady se rychle spřátelí se svým spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou.

Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní…

Vypadá to, že Hulu začíná čím dál tím víc šlapat na paty Netflixu. Postaralo se o skvělý Příběh služebnice, Castle Rock nebo Runaways a chystají mimo jiné také Hlavu 22. Hledání Aljašky je tak ve velice dobré společnosti.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, ComingSoon.net, PopSugar.co.uk, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge