Castle Rock je od srpna na HBO GO

Knihy Novinky Seriály

Loni jsme vás informovali o tom, že Hulu přivede k životu další knižní předlohu, tentokrát Kingovu. Teď už seriál můžete dokonce sledovat i u nás na HBO GO.

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty.

Castle Rock je jméno města, v němž se odehrává řada Kingových hororových povídek a je zmíněno i v  několika jeho knihách. Toto fiktivní město leží ve státě Maine v USA. Poprvé se objevilo v románu Mrtvá zóna z roku 1979. Naposledy ho spisovatel použil v románu Doctor Sleep z roku 2013.

Podle popisů autora, by se Castle Rock měl nacházet mezi městy Boston a Portland. Další romány, které se odehrávaly v tomto městě jsou Nezbytné věci, Cujo nebo Temná polovina. Uvidíme, kolik z toho se objeví v seriálu. Ten od 2. srpna běží také u nás na HBO GO, od 26. srpna by jej HBO měla vysílat také v televizi na HBO3.

Na seriálu spolupracoval King s J.J. Abramsem, scénář sepsal Sam Shaw a Dustin Thomason, uvidíme v něm André Hollanda, Billa Skarsgårda, Terryho O’Quinna či Melanie Lynskey.

Zdá se, že toto léto hraje HBO spíše na dramatickou až hororovou notu, určitě nevynechejte i skvělé Ostré předměty.

Zdroj informací a obrázků: Edna.c, HBOGO.cz, IMDb.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge