Netflix objednává 10 epizod seriálu Zámek a Klíč

Komiksy Novinky Seriály

Seriálová adaptace komiksů Zámek a Klíč Joea Hilla a Gabriela Rodrigueze nakonec nebude děsit televizní diváky prostřednictvím Hulu, nakonec jej totiž získal konkurenční Netflix

Šestidílný komiks se točí kolem tajemné usedlosti Klíčov v Nové Anglii plné dveří, které změní každého, kdo do nich vstoupí, a rodiny Zámkových, které je předurčeno stát se strážci tajuplných zázračných klíčů.

Netflix se rozhodl na seriálu začít pracovat v podstatě od nuly, takže nevyužije žádného materiálu natočeného pro pilotní díl Hulu. Je také pravděpodobné, že původně obsazení herci už se k projektu nevrátí.

Scénář k prvnímu dílu píše Joe Hill ve spolupráci s Aronem Elim Coleitem (Star Trek: Discovery, Heroes), showrunnery seriálu pak budou Meredith Averill (The Good Wife, Star-Crossed) a Carlton Cuse, který produkoval i neúspěšný pilot. Streamovací služba si zatím objednala deset dílů, což u Netflixu znamená v podstatě celou první sérii.

Adaptace Zámku a klíče byla na stole už v roce 2011, tehdy za ním stál Fox a roli Tylera si měl střihnout idol mladých dívek Jesse McCartney. Na seriál však nakonec nedošlo, což je možná dobře. Na projektu Hulu se podíleli herci a producenti s opravdu hororovými zkušenostmi, ale vedení stanice se jim přesvědčit nepodařilo. Celý projekt proto nabízeli například Netflixu či Amazonu.

Zdroje informací a obrázků: ComingSoon.net, Comicscentrum.cz, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge