Chystá se fantasy film Nevermoor

Filmy Knihy Novinky

Příští rok se můžeme těšit na magický film podle knižní předlohy Jessicy Townsend, která vychází tento Halloween.

Nevermoor vypráví příběh Morrigan Crow, která je prokletá. Narodila se totiž na den jménem Eventide, na nejnešťastnější den, na jaký se jakékoliv dítě může narodit. Svádí se na ni všechny místní neplechy, od bouřek až po infarkty a nejhorším na tom je to, že by podle proroctví měla zemřít přesně o půlnoci svých jedenáctých narozenin.

Zatímco Morrigan čeká, až se její osud naplní, objeví se jí v životě zvláštní muž, Jupiter North. Pronásledují jej přízrační psi a stínoví lovci na koních, proto vezme sebe i Morrigan do bezpečí do tajného města, kterému říkají Nevermoor. Tam Morrigan zjistí, že si ji Jupiter vybral pro zvláštní úkol a práci pro nejprestižnější organizaci vůbec, Wundrous Society.

Ale aby se mohla stát členem, musí projít čtyřkolovým nebezpečným výběrem a zvítězit nad stovkami dalších dětí. Každé z nich má určitý talent, kterým oplývá, jen Morrigan svěřepě tvrdí, že ona nic neumí. Aby ale mohla zůstat v bezpečí Nevermoor navždy, musí najít způsob, jak zvládnout všechny testy, anebo bude muset odejít a postavit se tváří v tvář svému osudu.

Kniha Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow vychází 31. října. Celkově by mělo jít o trilogii, překlady byly prodány do 27 zemí. Práva ke zfilmování byla prodána Twentieth Century Fox a psaní scénáře by se měl ujmout Drew Goddard. Ten stojí například za úspěšným Marťanem, Chatou v horách nebo Světovou válkou Z.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, HollywoodReporter.com, Deadline.com, PublishersWeekly.com, TheGuardian.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge