Ansel Elgort ve filmové adaptaci Stehlíka Donny Tartt

Filmy Novinky

Americký herec Ansel Elgort se nejspíš opět vrátí na plátna kin prostřednictvím knižní adaptace. Tentokrát však zabrousí do poněkud odlišného žánru. 

Pokud patříte mezi naše pravidelné čtenáře, pak vám Ansel Egort nebude úplně neznámý. Poprvé se objevil v nové adaptaci Carrie (2013) samotného velikána hororu Stephena Kinga. Tam si zahrál roli Tommyho, který pozve Carrie na ples. Na jaře 2014 se z něj stal Caleb Prior, bratr Tris, hlavní hrdinky Divergence. Ještě ten samý rok si pak zahrál roli Guse v adaptaci románu Hvězdy nám nepřály Johna Greena, opět po boku Shailene Woodley.

Letos v létě jsme si mohli zajít do kina na akční film Baby Driver, kde si zase střihl hlavní roli mladého řidiče, který zajišťuje zločincům odvoz z místa činu. V listopadu se pak znovu objeví po boku Chloë Grace Moretz v krimi dramatu November Criminals, o kterém jsme psali nedávno.

S výjimkou filmu Baby Driver šlo o knižní adaptace různých žánrů, ovšem všechny měly jednu věc společnou. V podstatě se u všech jedná o young adult, protože se odehrávají v období střední školy. Teď se však Anselovi naskytla příležitost ze z rolí teenagerů konečně vymanit. Podle serveru Variety by si měl zahrát hlavní roli v připravované adaptaci bestselleru Stehlík spisovatelky Donny Tartt. Kniha Stehlík je životním příběhem Theodora Deckera, který při teroristickém útoku na newyorské Metropolitní muzeum umění přijde o matku. Při tom se náhodou stane majitelem obrazu Stehlík jednoho z Rembrandtových žáků, Fabritia. Osud ho postupně zavede na různá místa, než se opět vrátí do New Yorku a stane se partnerem ve starožitnictví. Než se naděje, je zapletený do byznysu falšování obrazů a obrovského problému okolo „ukradeného“ Stehlíka.

Snímek The Goldfinch vznikne ve spolupráci společností Warner Bros. a Amazon, WB film uvede v kinech po celém světě, Amazon pak získá práva na streamování. Režie se ujme John Crowley (Brooklyn), scénáře pak Peter Straughan (Jeden musí z kola ven, Sněhulák). Natáčení by mělo odstartovat začátkem příštího roku.

Kniha Stehlík (The Goldfinch) vyšla na podzim roku 2013 a o rok později byla oceněna prestižní Pulitzerovou cenou v kategorii fikce. V češtině vyšla v roce 2015 pod nakladatelstvím Argo.

Zdroje informací a obrázků: Argo.cz, Hypable.com, LAtimes.com, Variety.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge