Jennifer Lawrence jako Rudá volavka

Filmy Knihy Novinky

Dnes se objevila první ukázka z filmové adaptace knihy Jasona Matthewse, na kterou se můžeme těšit příští rok.

Rudá volavka vypráví příběh ruské vyzvědačky Dominiky Egorovové, která bojuje o přežití v džungli postsovětských tajných služeb. Je donucena projít výcvikem „volavek“, školených svůdnic, a poté nasazena na Nathaniela Nashe, mladého důstojníka CIA, jenž řídí nejdůležitějšího vyzvědače CIA v Rusku.

Dominika a Nate se ocitají uprostřed souboje vůlí, špionského řemesla a nevyhnutelně také touhy. Jeden z nich se bude muset brzy převtělit do dvojí existence v tajné operaci na život a na smrt…

Strhující špionážní román svou autenticitou nezapře, že pochází z pera veterána CIA s třiatřicetiletou zkušeností ze svébytného světa kontrarozvědky.

Překvapivě se jedná o knižní sérii, které u nás zatím vyšly dva díly – před třemi lety Rudá volavka, loni pak Palác zrady. Ještě bychom se měli dočkat třetího dílu, který ovšem v originále vyjde až v roce 2018.

V hlavní roli Dominiky uvidíme již zmiňovanou Jennifer Lawrence, kterou moc dobře známe třeba díky debutu v Hunger Games. Dále se můžeme těšit na Joela Edgertona, Mary-Louise Parker, Matthiase Schoenaertsa či Jeremyho Ironse. Za scénářem stojí Eric Warren Singer a režie se ujal Francis Lawrence. Zajímavé je, že natáčení probíhalo v Budapešti a Bratislavě. Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence. Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. Film by měl mít českou premiéru 1. března 2018.

Zdroj informací a obrázků: IMDB.com, CSFd.cz, DatabazeKnih.cz

1 thought on “Jennifer Lawrence jako Rudá volavka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge