Stephenie Meyer jako producentka seriálu podle knihy Hra věží

Novinky Seriály

Stephenii Meyer asi není třeba moc představovat. Snad celý svět ji zná jako autorku fantasy ságy Stmívání a sci-fi románu Hostitel. Kromě psaní románů se však věnuje i filmové a nově také seriálové produkci. 

Nejnovějším projektem téhle Američanky je seriál The Rook, který si objednala stanice Starz. Jde o adaptaci stejnojmenné knihy Daniela O’Malleyho z roku 2012. V češtině vydalo knihu nakladatelství Baronet pod názvem Hra věží, na loňské pokračování se zatím nedostalo.

Seriál bude mixem nadpřirozena a špionážního thrilleru, takže se máme určitě na co těšit. Stanice projektu nejspíš dost věří, protože přeskočila objednávku pilotního dílu a rovnou zadala natáčení celého seriálu. Na televizní obrazovky by se měl dostat v roce  Stephenie Meyer bude výkonnou producentkou seriálu, hlavním tvůrcem byl jmenován Stephen Garrett.

Seriál The Rook je o mladé ženě, která se probudí v jednom z londýnských parků. Dívka nemá žádné vzpomínky a vůbec netuší, proč je obklopena mrtvými těly. Pronásledována záhadnými nadpřirozenými nepřáteli, zatímco se potýká vlastními s podivnými schopnostmi, musí odhalit svou minulost a vrátit se do čela britské tajné služby pro nadpřirozeno… než zrádci, kteří jí ukradli paměť, stihnou dokončit to, co začali.

V minulosti působila Stephenie Meyer jako producentka u filmových adaptací vlastních knih Rozbřesk a Hostitel a také u filmu Austenland podle knihy Shannon Haleové.

Na psaní knih však nezanevřela úplně – v loňském roce jí po dlouhých osmi letech vyšla kniha nazvaná The Chemist. Koncem roku by se měla díky nakladatelství Egmont objevit také na pultech českých knihkupectví a to pod názvem Specialistka. V plánu je také slovenské vydání, takže ani naši slovenští čtenáři nepřijdou zkrátka.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, ComingSoon.net, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge