Nové posily The Hate U Give

Filmy Knihy Novinky

Před časem jsme vás informovali o tom, že se chystá filmová adaptace knihy Angie Thomas s Amandlou Stenberg v hlavní roli. Herecké obsazení ovšem rozšířila další hvězda.

Hlavní hrdinkou knihy The Hate U Give je šestnáctiletá Starr Carterová, která se pohybuje mezi dvěma odlišnými světy: žije v chudinské čtvrti, ale navštěvuje školu v nóbl čtvrti na předměstí. Křehkou rovnováhu mezi těmito prostředími ale naruší událost, při které se stane svědkem tragické události. Policista zastřelí Khalila, jejího nejlepšího kamaráda z dětství. Neozbrojeného.

Jeho smrt se rázem dostane do titulků celostátních novin. Někteří jej nazývají zlodějem, jiní dokonce drogovým dealerem nebo členem gangu. Lidé pořádají v Khalilově jménu protestace. Někteří policisté a dokonce i drogový král se snaží Starr a její rodinu zastrašit.

Všichni chtějí vědět, co se tu noc doopravdy stalo. A jediný živý člověk, který to ví, je Starr. Jenže to, co řekne, by mohlo převrátit vzhůru nohama celou její komunitu a ohrozit její vlastní život.

Obsazení doplní Issa Rae, tvůrkyně, scenáristka a hlavní hvězda seriálu Nesvá (v originále Insecure), která svým seriálem minulý rok na HBO zazářila a zatím stále pokračuje. Rase si ve filmu zahraje postavu aktivistky Alice, co pomůže Starr najít její vlastní hlas a otevřeně promluvit o tom, co se stalo.

Kromě Issy Rae uvidíme ve filmu také Sabrinu Carpenter, kterou můžeme znát ze seriálu Riley ve velkém světě (v originále Girl Meets World). Zahraje si Haley, kamarádku Starr z prestižní školy, kam chodí.

Zatím není stanoveno, kdy se začne natáčet, ani kdy bychom se mohli filmu dočkat. Vypadá to ovšem na příští rok.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Variety.com, HollywoodReporter.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge