Kniha The Hate U Give v češtině i jako film

Filmy Knihy

Letošní debut Američanky Angie Thomasové The Hate U Give zamíří nejen na filmové plátno, ale také k českým čtenářům. 

Kniha vyšla v originále letos v únoru a v Americe vzbudila poměrně velký rozruch. Točí se totiž kolem hodně propíraného a citlivého tématu – střelby amerických policistů na neozbrojené černochy.

Hlavní hrdinkou příběhu je šestnáctiletá Starr Carterová, která se pohybuje mezi dvěma odlišnými světy: žije v chudinské čtvrti, ale navštěvuje školu v nóbl čtvrti na předměstí. Křehkou rovnováhu mezi těmito prostředími ale naruší událost, při které se stane svědkem tragické události. Policista zastřelí Khalila, jejího nejlepšího kamaráda z dětství. Neozbrojeného.

Jeho smrt se rázem dostane do titulků celostátních novin. Někteří jej nazývají zlodějem, jiní dokonce drogovým dealerem nebo členem gangu. Lidé pořádají v Khalilově jménu protestace. Někteří policisté a dokonce i drogový král se snaží Starr a její rodinu zastrašit. Všichni chtějí vědět, co se tu noc doopravdy stalo. A jediný živý člověk, který to ví, je Starr. Jenže to, co řekne, by mohlo převrátit vzhůru nohama celou její komunitu a ohrozit její vlastní život.

O filmové adaptaci toho zatím moc nevíme. Filmová práva získala v aukci společnost Fox 2000. Hlavní roli by si měla střihnout Amandla Stenberg, kterou jsme letos viděli v adaptaci knihy Všechno, úplně všechno a zahraje si i Ruby v The Darkest Minds. Lisu, mámu Starr, ztvární Regina Hallkterou si osobně pamatuji ze série Scary Movie. Také tátu, kterému všichni říkají Big Mav, si střihne poměrně známý herec – Russell Hornsby alias detektiv Griffin ze seriálu Grimm. Rodinu pak uzavírá Lamar Johnson v roli nevlastního bráchy Sevena Cartera.

České vydání knihy chystá nakladatelství YOLI. Měla by se jmenovat Vypálená nenávist a na přečtení si budeme muset počkat do srpna 2018.

Zdroje informací a obrázků: EpicReads.com, Goodreads.com, IMDb.com, KnizniKlub.cz, ShadowandAct.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge