Rosa Salazar jako Alita v Battle Angel

Filmy Komiksy Novinky

Ačkoliv se v poslední době dostávají do kin spíše adaptace oblíbených románů, v poslední době jsou daleko populárnější adaptace oblíbených komiksů. Většinou se sice jedná o Marvel nebo DC Comics, ale čas od času se dostane i na mangu.

Tentokrát je řeč o chystané adaptace mangy Alita: Battle Angel. V daleké budoucnosti 26. století je lidská společnost na vrcholu technologických možností, které si dnes ani neumíme představit. 300 let po společenském kolapsu a velké válce není nijak neobvyklé být kyborgem. Lidé jsou modifikováni, vylepšováni podle potřeby.

V této době chirurg kyborgů Dr. Ido nalezne na robotickém vrakovišti neznámého kyborga, který vypadá jako čtrnáctiletá dívka. Nemůže si vzpomenout kdo je nebo odkud pochází. Nezná svůj úděl. Avšak brzo zjístí, že jejím údělem je bojovat a zabíjet. Je to anděl smrti, který jediný dokáže bojovat proti nepřátelskému městu Tiphares.

Za manga předlohou stojí Yukito Kishiro, je známá také pod názvem GUNNM (Gun dream). Japonský název Gunnm vznikl složením anglického slova „gun“, tedy zbraň, a druhé slabiky japonského slova „jume“, které znamená sen. Přípravné práce na filmu začaly už v roce 2010.

James Cameron měl v úmyslu zfilmovat téma už delší dobu. Práce na filmu však mohly začít až po dokončení série Avatar. Původně jej měl také režírovat, ale z toho nakonec sešlo a ujal se projektu jako jeden ze scénáristů a producent. Na režisérskou stoličku tak usedl Robert Rodriguez, který má na kontě třeba oblíbené Sin City nebo Spy Kids.

Do hlavní role Ality byla obsazena Rosa Salazar, kterou jsme v poslední době mohli vidět jako Brendu v Labyrintu (Maze Runner) nebo jako Lynn v sérii Divergence. Objevila se také v seriálech Famílie nebo American Horror Story: Murder House. Kromě Rose ve filmu uvidíme i Christopha Waltze, Mahershala Aliho, Eda Skreina nebo ennifer Connelly .

Cameron se nechal slyšet, že film bude kombinací prvních 3 volume mangy Gunnm a v případě jeho úspěchu se dočká dalších dvou pokračování a i když se jedná o akční film, budou v něm využity animace a 3D stereo system, který Cameron vyvinul pro dokumentární filmy. Česká premiéra je stanovena na 19. července 2018.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Deadline.com, Hypable.com, CSFd.cz, ComingSoon.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge