Disney hledá svého Artemise Fowla

Filmy Knihy Novinky

Už je to dlouho, co jsme vám přinesli nějaké ty zprávy ohledně adaptace Artemise Fowla, dneska vám přinášíme další novinku.

Před čtyřmi lety jsme vám vůbec poprvé přinesli zprávu o tom, že se oblíbené knihy dočkají filmového zpracování, jelikož se práva dostala k Disneymu. O dva roky později jsme vás zase informovali, že se Kenneth Branagh ujme režie. Pak zase bylo na dva roky ticho a teď se objevila informace o tom, že se rozbíhá konečně i casting.

Práva ke zfilmování série z pera Eoina Colfera byla zakoupena už v roce 2001 studiem Miramax a až do roku 2011 byůa umístěna do kolonky „ve vývoji“. O dva roky později práva zakoupilo Disney. Scénář napsal Michael Goldenberg, který stojí například za scénářem k pátému dílu Harryho Pottera. Scénář měl pokrývat děj prvních dvou dílů osmidílné knižní série.

Nedávno tedy Disney rozjel v Irsku casting, kdy hledal chlapce ve věku 9 až 12 let právě pro roli hlavního hrdiny, Artemise. Hlavní hrdina není zrovna nejkladnější postavou, když uvážíme, že je to malý kriminálník. Jeho otec zmizel a matka se mu zhroutila, Artemis je proto rozhodnutý postarat se o rodinu a svého otce najít. Použije svou geniální mysl a rozhodne se s pomocí svého sluhy Butlera unést vílu.

Artemis se stane nepřítelem společnosti číslo jedna, když se mu podaří se do kouzelného světa dostat a ukrást rovnou lepricona i s kotlíkem zlata. A tak se rozjede šílený příběh, do něhož se po cestě zamíchá také ruská mafie nebo démoni.

Během celé série hlavní hrdina projde nespočtem zkoušek, což jej donutí přehodnotit svůj pohled na svět. Ke konci se z něj stává příkladná postava, která je ochotná za své kamarády položit i život.

CVypadá to více než dobře, možná by se natáčení mohlo rozběhnout už letos a příští rok by se film objevil v kinech. ale nepředbíhejme. Vzhledem k tomu, že čekáme na daptaci už od roku 2001 a pak potažmo od roku 2013, ještě si nejspíš počkáme.

Zdroj informací: TheFandom.net, NYDailyNews.com, Projectcasting.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge