Riordanovy knižní novinky

Knihy Novinky

Náš oblíbený Rick Riordan o sobě opět dává vědět. Nejen, že vám dneska ukážeme obálku třetího dílu Magnuse Chase, druhou obálku Apollónova pádu, ale také pro vás máme jednu zajímavost.

My si na pokračování obou sérií v češtině nejspíš ještě nějaký ten pátek počkáme, ale doufejme, že minimálně druhý díl Magnuse Chase se na nás letos ještě chystá. To ale neznamená, že se nemůžeme nalákat nedávno uveřejněnou obálkou třetího dílu.

The Ship of the Dead by měl být posledním dílem plánované norské trilogie. Zatím o ní víme, že si Magnus s přáteli vezmou loď, aby se dostali na nejzazší hranice Jotunheinu a Niflheimu, aby zabránili největší asgardské hrozbě. Kniha vyjde 3. října, tohle je ovšem americká verze obálky, tu britskou ještě neznáme. U českých vydání většinou míváme právě tu britskou.

Naopak známe obě verze obálky druhého dílu plánované pentalogie Apollónův pád, The Dark Prophecy. V zahraničí by měl druh díl vyjít už 2. května. Díky prvnímu dílu víme, že Zeus poslal Apollóna dolů mezi smrtelníky proto, aby si opět svůj božský post zasloužil… a taky proto, že možná čmuchal zase další problém. Apollón si totiž musí své místo na hoře Olymp zasloužit tím, že získá zpátky všechna Orákula.

  

To ale ještě není všechno. Rick sice svá universa neustále něčím rozšiřuje, ale ani on nemá čas psát všechno. Navíc stejně jako tomu bylo i u Harryho Pottera a vlastně téměř všech větších a oblíbených sérií, i tady se do psaní různých povídek z universa převážně Percyho Jacksona pustili sami fanoušci. Rick tak společně se svým domácím nakladatelstvím Disney-Hyperion oznámil, že se ujmou nové knižní mytologické řady, v níž se budou moci vyřádit ti, co budou mít co psát.

Nepůjde o rozšíření jeho knih, ale o úplně nové knihy, ovšem podobně mytologicky laděné. Riordan si přečte první rukopisy, opoznámkuje je a bude s danými autory komunikovat, následně vybere ty nejlepší příběhy a nechá je vydat pod hlavičkou Rick Riordan Presents. Něco podobného už dávno funguje u jiných autorů, třeba u takového Jamese Pattersona.

Momentálně známe první tři knihy Dragon Pearl (Yoon Ha Lee), Storm Runner (Jennifer Cervantes) a Aru Shah and the End of Time (Roshani Chokshi). Všech tří knih bychom se měli dočkat příští rok, žánrově by mělo jít o middle grade. A ještě jednohubka na závěr. Percyho muzikál na Broadwayi je natolik úspěšný, že bude mít i vlastní soundtrack a je nominován na několik cen.

Zdroj informací a obrázků: RickRiordan.com, Hypable.com, TheFandom.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge