Vychází The Glittering Court, nová kniha z dílny Richelle Mead

Knihy Novinky

Právě dnes vychází v originále nová kniha oblíbené americké autorky Richelle Mead. Novinka se jmenuje The Glittering Court a je prvním dílem chystané trilogie.

glittering-court-richelle-meadPodle serveru Goodreads je The Glittering Court kombinací Selekce a Reign, historického seriálu pro mladé. Děj knihy se točí okolo tří dívek hledajících svobodu a pravou lásku.

Pro skupinku vybraných dívek představuje Glittering Court šanci na život, o kterém dosud jen snily, plný luxusu, půvabu a radovánek. Pro urozenou Adelaide, jejíž zámožná rodina ji tlačí do sňatku bez lásky, představuje něco jiného: možnost zvolit si svůj vlastní osud a také dobrodružství v nezkažené zámořské zemi. Po náhodném setkání s okouzlujícím Cedrikem Thornem se začne Adelaide vydávat za služku, aby se mohla připojit ke skupině chudých dívek, které hodlá Cedric proměnit v pravé dámy. Její znalost života vyšší třídy má však svou cenu a Adelaide musí svou identitu skrývat i před svými novými přáteli – záhadnou uprchlicí Mirou, ohnivou pradlenou Tamsin a hlavně před Cedrikem, jehož kouzlu pomalu propadá. Všechno se začne rozpadat, když Cedric odhalí Adelaidin podvod a ona sama padne do oka mladému guvernérovi, který ji chce za manželku. Adelaide přece neutekla z pozlacené klece svého starého života jen proto, aby se stala něčím majetkem… Ale nic není tak děsivého a nádherného jako přitažlivost mezi Cedrikem a Adelaide, která by je nakonec mohla stát jejich vlastní životy.

Onen zmíněný Glittering Court je vlastně taková kombinace školy a obchodní společnosti na „výrobu“ urozených dívek, které se stanou manželkami bohatých a vlivných mužů z Nového Světa. Příběh tak kombinuje alžbětínskou aristokratickou společnost s osídlováním nové, ale bohaté země. Jak známe knihy Richelle Mead, tak o šílené zápletky rozhodně nebude nouze.

Ohledně dalších sérií toho moc známo není. Věk X byl momentálně odložen a je dost možné, že třetí díl s názvem The Eye of Andromeda vůbec nevyjde. Plány na návrat do světa Vampýrské akademie musí zatím počkat, protože je Richelle už dvojnásobnou maminkou a na psaní nemá tolik času jako dříve.

Dvorním nakladatelem Richelle Mead pro Českou republiku je už řadu let Nakladatelství Domino a také tato novinka vyjde právě pod ním. Na oficiální název i obálku si ještě pár měsíců počkáme, kniha by měla v překladu vyjít první týden v listopadu. Čekání si můžete zkrátit samostatným románem Neslyšno, který vyšel před pár týdny.

Zdroje informací a obrázků: Penguin.com.au, Dominoknihy.cz, RichelleMead.com

1 thought on “Vychází The Glittering Court, nová kniha z dílny Richelle Mead

  1. Jak Věk X nevyjde? :-O To si snad Richelle děláš srandu :-/ Z toho rozčarování ani nevim, jestli se těšim na novou sérii… Neslyšno nebylo žádné terno a teď další projekt a Věk X, který se dle mého názoru vydařil ani ťuk. Achjo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge