Nová série Victorie Schwab vyjde i v češtině

Knihy Seriály

Americká spisovatelka Victoria Schwab patří k těm autorům, jejichž působnost zasahuje do několika žánrů. Není tedy divu, že některé své knihy podepisuje jako Victoria Schwab, pro jiné užívá iniciály V.E. Schwab.

victoria-schwab-archivZ její young adult tvorby u nás pod nakladatelstvím CooBoo vyšly fantasy romány Archiv a jeho pokračování Dveře do prázdnoty. Koncem letošního února pak vydal Albatros knížku pro mladší čtenáře s názvem Můj strážný anděl: Nové začátky.

V loňském roce však zaznamenala Victoria Schwab velký úspěch se svou sérií pro dospělé, Shades of Magic. Její první díl nesl název A Darker Shade of Magic a byl nominován například v Goodreads Awards za kategorii Fantasy. Příběh se odehrává v roce 1819 v Londýně. Ten se však skládá z několika paralelních měst – bílého, červeného a šedého, zatímco ten černý už neexistuje. Šedý Londýn je špinavý, nudný, postrádá magii a vládne mu šílený král George. Rudý Londýn je místem, kde jsou život a magie uctívány a kde prosperujícímu impériu vládne dynastie Mareshů. Zato Bílý Londýn je ovládán tím, kdo zrovna zavraždil všechny, kdo mu stáli v cestě na trůn. Lidé zde bojují o kontrolu nad magií a magie jim to vrací, což celé město vyčerpává. Kdysi existoval i Černý Londýn, ale o něm už dnes nikdo nemluví…

victoria-schwab-a-darker-sahde-of-magicKell je jedním z posledních Cestovatelů, výjimečných mágů, kteří dokážou cestovat mezi paralelními světy. Oficiálně je Rudým Cestovatelem, velvyslancem a adoptovaným princem Rudého Londýna, který vyřizuje každý měsíc korespondenci mezi vládci jednotlivých Londýnů. Neoficiálně je pašerákem využívajícím těch, kteří jsou ochotní zaplatit i za pouhé zahlédnutí světa, do kterého se nikdy nepodívají. Tenhle nebezpečný koníček mu však vynese obvinění z velezrady. Při útěku do Šedého Londýna se zaplete s Delilou Bardovou, zlodějkou s opravdu velkými ambicemi. Okrade ho, zachrání před nebezpečným nepřítelem a využije ho na cestě za svým „pořádným dobrodružstvím“. Jenže nebezpečná magie je začne dohánět a zrada číhá na každém rohu. Aby zachránili všechny světy, budou muset Kell a Lila v první řadě zůstat naživu – a to může být o dost obtížnější, než se zdá.

České vydání plánuje na podzim letošního roku nakladatelství ARGO. První díl by měl vyjít pod názvem Temnější tvář magie, druhý, v originále The Gathering of Shadows, jako Setkání stínů o pár měsíců později.

Je dost možné, že Kell s Lilou brzy zamíří také na televizní obrazovky. Práva ke knihám totiž získala společnost G-BASE, za kterou stojí herec Gerard Butler a producent Alan Siegel. V plánu je seriál s menším počtem epizod, tedy „limited series“. V praxi to znamená, že momentálně autorka vymýšlí děj pro první řadu, která by mohla obsahovat deset až dvanáct epizod. Protože se na seriálu sama podílí, nechala se autorka slyšet, že buď bude adaptace správně udělaná, nebo nebude vůbec. Už brzy se snad dozvíme, která televizní stanice (či jiná platforma) seriál vybere.

Zdroje informací a obrázků: CooBoo.cz, Goodreads.com, Tor.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge