Seriálový Van Helsing představí novou přemožitelku upírů

Knihy Novinky Seriály

Filmovou franšízu Van Helsing s Hughem Jackmanem v hlavní roli nejspíš znáte. A pokud je vám přes patnáct, určitě jste někdy narazili na seriál Buffy, přemožitelka upírů. Společným prvkem je asi jen boj proti upírům a jejich zevrubná likvidace. Televizní stanice Syfy však chystá projekt, který ty dva svede mnohem víc dohromady.

Pokud patříte mezi ty narozené někdy v 90. letech, nejspíš mi dáte za pravdu, že se to během vašeho dospívání v televizi hemžilo samými akčními seriály. Mezi ty nejdrsnější patřily určitě Walker, Texas Ranger, Herkules, Xena a podobně. Později přišlo tak trochu zjevení mezi seriály – Buffy. Středoškolačka předurčená k boji s upíry, démony a dalšími pekelnými bytostmi. V podstatě tam všem nakopávala zadek celkem normální holka! To se muselo líbit snad každé puberťačce – a při pohledu na Sarah Michelle Gellar se snad ani pánové nezlobili.

O něco později, v roce 2004, se objevil v kinech film Van Helsing. Lovec upírů vyslaný Vatikánem do Transylvánie, aby zastavil hraběte Draculu, který zneužívá vlkodlaky a výzkum dr. Frankensteina. Ani Hugh Jackman a Kate Beckinsale v hlavních rolích nezaručili filmu nějaký valný úspěch.

Teď se však objevily plány na oživení příběhu, byť v trochu jiné podobě. Spousta nápadů se dnes recykluje a není divu, že už několikrát došlo i na Van Helsinga. Některé postavy už to zkoušely v seriálu Dracula, který žil na televizních obrazovkách celou jednu sérii. Ještě hůř dopadla Gothica, ze které snad nezbyl ani pilotní díl. Daří se tak jen hororovému Penny Dreadful stanice Showtime.

show_art_VanHelsingZásadním rozdílem mezi filmovým a seriálovým zpracováním Van Helsinga bude hlavní hrdina, nebo v tomhle případě spíš hrdinka. Lovcem upírů totiž bude Vanessa Van Helsing, kterou ztvární Kelly Overton. V dalších rolích se představí například Jonathan Scarfe jako profi mariňák Axel Miller nebo Christopher Heyerdahl jako další přeživší jménem Sam. Seriál se totiž odehrává v době po upířím Povstání, kdy je lidstvo prakticky zdecimováno. Vanessa se probudí do takřka post-apokalyptického světa ovládaného upíry a musí využít svých schopností, aby mohla vést lidstvo do boje proti nadpřirozeným bytostem.

První řada seriálu bude mít 13 dílů a na televizní obrazovky by se měla dostat už letos na podzim. Na zhodnocení provedení si tedy ještě počkáme, ale už teď je asi jasné, že si své fanoušky najde. Seriálů s kick-ass hlavní hrdinkou je totiž málo a kombinace fantasy s dystopií zatím stále funguje.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, Collider.com, Syfy.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge