Rozděleni časem má šanci na filmovou adaptaci

Filmy Knihy Novinky

Myslím, že už nikoho z nás moc nepřekvapuje, že se se zprávami o možných adaptacích young adult knih či rovnou celých sérií roztrhl pytel. Teď přišla řada na sérii Julie Cross.

BoureFilmová práva k sérii Tempest (v češtině Rozděleni časem) byla už před časme prodána filmovému studiu Summit Entertainment , to ale nijak valně produkci nerozjelo, a proto se teď práva přesunula ke Cross Creek Pictures. Tato produkční společnost má na kontě úspěšné filmy jako Černá labuť, Žena v černém, Everest nebo nejnovější Pride & Prejudice & Zombies.

První díl série vypráví příběh devatenáctiletého Jacksona žijícího v roce 2009. Je docela normální student… tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo.

Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět. Jackson se ovšem nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Není mu jasní, co za tím vězí, ani proč ho pronásledují neznámí útočníci. Stojí tváří v tvář „nepřátelům času“ a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa…

Jestli se filmu nakonec opravdu dočkáme, je ve hvězdách. Knižní série má tři díly, poslední v zahraničí vyšel v roce 2014. V češtině jsme se zatím dočkali pouze dvou dílů – Bouře a V pasti.

Zdroj informací a obrázků: Fragment.cz, BookGeek.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge