První fotky filmového Sirotčince slečny Peregrinové

Filmy Knihy Novinky

Jelikož je celosvětová premiéra filmové adaptace prvního dílu série Sirotčinec slečny Peregrinové, kterou má na svědomí Ransom Riggs, stanovena na konec tohoto roku, je na čase odhalit první vizuální lákadla. A proto tu také máme první fotografie…

Už loni jsme vás informovali o obsazení hlavních rolí, tentokrát tu pro vás díky Entertainment Weekly máme také tři fotky.

miss-peregrine-a

Na první fotce vidíme hlavního hrdinu šestnáctiletého Jakea (Asa Butterfield) a slečnu Peregrinovou (Eva Green), která celou instituci pro „podivné děti“ vede a o které režisér Burtons prohlásil, že je to taková děsivá Mary Poppins, co chrání ty, na kterých jí záleží.

Miss-Peregrine-Asa-Butterfield-01A

Jake si vytvoří jisté romantické poutou s Emmou (Ella Purnell), která kdysi sdílela stejně zvláštní spojení s jeho dědečkem. Burton k natáčení poznamenal, že je vděčný za různé scenérie a místa, protože tak měl on i herci pocit, že jsou s příběhem daleko více spjati. Natáčelo se na Floridě, v Belgii nebo třeba Cornwallu.

Miss-Peregrine-002C

Na této fotce vidíme další osazenstvo sirotčince, Olive (Lauren McCrostie), Bronwyn (Pixie Davies), Millard (Cameron King), dvojčata  (Thomas a Joseph Odwell) a Emmu. Podle Burtona jsou to ty správné „divné“ děti, se kterými ho baví pracovat, což potvrzují například jeho filmy Alenka v Říši divů nebo Karlík a továrna na čokoládu.

Můžete se také podívat na video s fotkami ze zákulisí:

https://youtu.be/Vml9TJcwGac

Knihovna dusiSirotčinec slečny Peregrinové vyšel v roce 2012 také u nás v českém překladu u nakladatelství JOTA. Vypráví příběh šestnáctiletého Jacoba (ve filmu Jake), který se díky rozdiné tragédii vydá na cestu na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevují rozpadající  se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti.

Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.

JOTA letos vydá třetí díl série, Knihovna duší. Zaznačte si tedy 13. duben do svých kalendářů, aby vám kousek neunikl a abyste si jej společně se dvěma předchozími díly přečetli dříve, než se do kin dostane film. Pokud totiž bude mít úspěch, je možné, že se dočkáme pokračování. Přece jenom film natáčí Burton, který skvěle uvedl třeba již zmíněnou Alenku a ta se letos dočkala druhého dílu.

Edit: Nově se objevily fotky ve větším rozlišení a taky ve větším množství.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, JOTA.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge