Můj kamarád drak v srpnu v kinech

Filmy Novinky

Za poslední dobu jsme si už zvykli na to, že se Disney pouští do různých rebootů a remaků oblíbených kreslených, ale i hraných filmů. Sice  se již brzy dočkáme Knihy džunglí, ale to tento rok rozhodně není všechno. V srpnu se i v českých kinech objeví remake filmu Můj kamarád drak.

Můj kamarád drak vypráví příběh, kterým dlouhá léta udivoval děti ze sousedství starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford). Byla to pohádka o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami… dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley).

Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje.

Muj kamarad drak

Petes‘ Dragon se poprvé objevil v roce 1977 jako polo hraný a polo animovaný muzikál, něco jako Mary Poppins. Film byl hraný, ale hlavní postava, drak Elliott, byl kreslený. Ve filmu si zahráli Helen Reddy, Mickey Rooney, Jim Dale, Red Buttons, Jeff Conaway a Shelley Winters. Režie se tehdy ujal Don Chaffey, hudbu a písně měli na starosti Al Kasha a Joel Hirschhorn.

Remakce ovšem nebude muzikál, ale klasický film, který byl prvně ohlášen v roce 2013. Přepracování scénáře se ujal  David Lowery, který film také režíroval. Předloha vychází z krátkého příběhu, který v padesátých letech společně napsali Seton I. Miller a S.S. Field. Film byl v roce 1977 přijat se smíšenými pocity, většina kritiků ho brala jako snahu opakovat úspěch Mary Poppins. Uvidíme, jak si povede novodobá verze. Česká premiéra filmu je plánovaná na 25. srpna 2016.

 

Zdroj informací a obrázků: CSFD.cz, Hypable.com, Falcon.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge