Známe obálku prvního dílu série The Trials of Apollo

Knihy Novinky

Na začátku října jsme vás informovali o tom, že Rick Riordan ještě rozhodně neřekl své poslední slovo, alespoň co se řeckých bohů týče. Dneska jsme o krůček blíž novému dobrodružství. Naštvat tátu se nevyplácí! Obzvlášť, je-li to mocný Zeus!

Trials-of-Apollo-Final-cover-for-revealJak postrestáte nesmrtelného?

Uděláte z něj smrtelníka.

Poté, co rozzuří svého otce Dia, je bůh Apollón vyhoštěn z Olympu. Slabý a zmatený se najednou ocitne v New Yorku jako obyčejný dospívající kluk. Teď se bez božské moci musí tenhle čtyři tisíce let starý bůh naučit přežít v moderním světě, dokud nepřijde na způsob, jak si Dia zase udobřit.

Jenže Apollón má mnoho nepřátel – bohy, příšery a smrtelníci, co by rádi viděli Olymp padnout. Apollón potřebuje pomoc a napadá ho jen jediné místo, kde se mu jí může dostát… v enklávě moderních polobohů, která je známá také jako Tábor polokrevných.

První díl série nese název The Hidden Oracle a oficiálně by se na pulty knihprodejců měl dostat 3. května 2016. Autor opět plánuje napsat pentalogii.

Obálka, kterou má na svědomí John Rocco, ukazuje Apollóna, nesmrtelného řeckého boha hudby a lukostřelby v okamžiku, kdy je seslán na Zem.

Riordan k nové sérii říká: „I po tolika knihách postavených na mytologii Řecka stále objevuju příběhy, které jsem dříve neznal. Když jsem psal knihu Percy Jackson’s Greek Gods, narazil jsem na dva mýty týkající se toho, že Zeus potrestal Apollóna tak, že jej proměnil ve smrtelníka. Tahle myšlenka mě fascinovala. Proto jsem se Apollóna potrestat potřetí a napsat sérii z jeho pohledu jako nově vyhoštěného šestnáctiletého kluka. To mi umožnilo podívat se svět Percyho Jacksona z úplně jiného úhlu. Vážně jsem si to psaní užil.

USA Today dokonce zveřejnilo krátkou ukázku z třetí kapitoly, kterou si můžete v angličtině přečíst zde.

Nevím, jak vy, ale já se rozhodně na novou sérii těším a doufám, že se jí dočkáme také v češtině.

Zdroj informací a obrázků: USAToday.com, GoodReads.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge