Eddie Redmayne bude Dánskou dívkou

Novinky

Po Teorii všeho a ještě před Fantastickými zvířaty zamíří do kin další velká knižní adaptace s Eddiem Redmaynem v hlavní roli. Tentokrát půjde o Dánskou dívku Davida Ebershoffa.

Kodaň, začátek 20. let 20. století. Malířka Gerda Wegener dokončuje svůj nejnovější obraz, jenže její modelka se na závěrečné sezení nedostavila. Gerda tak poprosí svého muže Einara o pomoc a použije jej jako náhradní model. Poté, co si Einar obleče dámské šaty, navlékne punčochy a obuje střevíce, se něco změní. Malíř si uvědomí, že se cítí být ženou, a zatouží po změně pohlaví. I přes nepřízeň doby se rozhodne vydat se na dlouhou cestu a stane se jedním z prvních odvážlivců, kteří tento proces podstoupili.

The Danish GirlSnímek The Danish Girl režíroval oscarový Tom Hooper, který má na kontě například Bídníky nebo Královu řeč, scénář je z pak dílny Lucindy Coxon. Kromě Eddieho se můžeme těšit také na Alicii Vikander v roli jeho ženy Gerdy, Amber Heard (Zombieland), Matthiase Schoenaertse (Daleko od hlučícího davu) nebo Bena Whishawa (Parfém: Příběh vraha). Hudební doprovod filmu obstaral Alexandre Desplat, který už poskládal soundtracky k několika desítkám filmů.

Za knižní předlohou stojí americký spisovatel a redaktor David Ebershoff. Knihu u nás vydalo v roce 2011 nakladatelství Domino. Světovou premiéru si již snímek odbyl a to na festivalu v Benátkách, v listopadu pak zamíří do kin v USA a po Novém roce bude film uveden také v Evropě. Do českých kin snímek zamíří v distribuci CinemArt 4. února 2016.

Zdroje informací a obrázků: dominoknihy.cz, IMDb.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge