Ocelové srdce má svého scénáristu

Filmy Knihy Novinky

Kniha Ocelové srdce (v angličtině Steelheart) autora Brandona Sandersona se v roce 2013 umístila v žebříčku nejslepších young adult fantasy knih na Amazon.com, není tedy divu, že upoutala také pozornost filmových producentů.

steelheart-coverNa začátku tohoto roku se objevila zpráva, že filmová práva zakoupilo 20th Century Fox společně s právy na druhý díl, Ohniboj (v češtině Firefight). Knihy byly díky svému tématu v Hollywoodu docela horkým zbožím a předpokládá se, že do kin přilákají větší množství diváků.

Brandon Sanderson většinou píše adult fantasy série, během roku klidně i několik knih najednou a za tu dobu si vybudoval širokou fanouškovskou základnu. I jeho young adult série si minimálně v zahraničí našla celou řadu nadšenců.

Film bude produkovat Shawn Levy z 21 Laps, který stojí například režisérsky za trilogií Noc v muzeu a není vyloučeno, že bude režírovat i Ocelové srdce. Zatím ovšem tato spekulace nebyla potvrzena.

Místo toho známe jméno scénáristy, který se pokusí převést hutnou knihu na filmové plátno. Je jím Carter Blanchard, který například napsal scénář k filmovému pokračování úspěšného Dne nezávislosti.

https://youtu.be/6sC9NtpXLH4

Ocelové srdce vypráví příběh Davida Charlestona, kterému se v osmi letech změnil život jednou provždy. Svět už několik let není takový, jak jej známe – s příchodem zářící rudé hvězdy jménem Kalamita se začali objevovat Výjimeční. Superlidé, kteří se postupně stali vládci planety a jejichž mimořádné schopnosti udělaly většině lidí ze života peklo.

Den, kdy v osmi letech David vešel do banky a stal se svědkem vraždy svého otce Ocelovým Srdcem, však současně stál u zrodu zapáleného bojovníka proti všem Výjimečným. Vládce Newcaga, Ocelové Srdce, se stává Davidovým úhlavním nepřítelem.

V osmnácti letech David vstoupí mezi Zúčtovatele, neohrožené bojovníky proti Výjimečným. V postavě jejich vynalézavého vůdce Profesora nachází svůj vzor, a v jedné ze svých spolubojovnic, Megan, svou budoucí lásku. Newcago, přeměněné v ocelové město, i jeho podzemní labyrinty se stávají dějištěm nelítostného boje mezi člověkem a krutými superlidmi.

První díl vyšel v češtině v únoru tohoto roku, druhý pak v červnu u nakladatelství Talpress. Třetí díl, v angličtině Calamity, je v zahraničí plánován na 16. únor 2016.

Ocelove srdce Ohniboj

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge