Obálka Glass Sword a ohlášené novely

Knihy Novinky

Před časem jsme vás informovali o chystané filmové adaptaci nejnovějšího dystopického fantasy bestselleru, Red Queen, dneska tu pro vás máme obálku druhého dílu.

Už víme, že se Red Queen dočkáme také v češtině, proto se můžeme nalákat dalším dílem a chystanými novelkami. Glass Sword by mělo vyjít 9. února 2016 a navazuje tam, kde první díl skončil. Abych vám ale zbytečně děj jedničky nespoilerovala, prozradím jen to, že se Mare Barrow bude muset postavit nejen svým nepřátelům, ale taky sobě samotné, aby se nestala monstrem, jakého se bojí.

GlassSword

Podtitul knihy zní „Kneel or Bleed“, což v českém překladu znamená „Pokleknout nebo krvácet“. Jelikož se celá série točí právě okolo moci krve, není to zase tak překvapivé. Druhá obálka se tématicky skvěle hodí k prvnímu dílu, uvidíme, co si pro nás přichystají na třetí díl.

RedQueenGlassSword

Fanoušci ale nemusí smutnit, protože do vydání druhého dílu je to přece jenom nějaká doba. Autorka přichází se dvěma novelkami, které předchází první i druhý díl. Queen Song předchází prvnímu dílu a vychází 1. září 2015, Steel Scars předchází dílu druhému a vychází 6. ledna 2016.

Queen SongQueen Song vypráví příběh královny Coriane, první ženy krále Tiberia, která si vedla tajný deník. Jak jinak totiž zajistit, že její myšlenky nikdo nepoužije proti ní?

Coriane v něm líčí opojné námluvy korunního prince, narození nového prince, Cala, a potencionální smrtící výzvy, které na ni v královském životě čekají.

Steel ScarsSteel Scars se zaměřuje na příběh kapitáky Farley, která byla vychována k tomu, aby byla silná. Úkol zasít semínko rebélie v Nortě nebyl nikterak jednoduchý

Během své cesty při rekrutizaci černých obchodníků na trhu, pašeráků a extrémistů pro svůj plán zaútočit na hlavní město, narazí na spojení, které ji může dovést k  jedinému důležitému klíči – Mare Barrow.

Zdroj informací: TheFandom.net, GoodReads.com, EpicReads.com

1 thought on “Obálka Glass Sword a ohlášené novely

  1. Zdravím,
    Chtěla bych se zeptat zda nevíte , kdy vyjde Glass Sword v českém jazyce?? Předem děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge