Malé ženy jako dystopický seriál?

Knihy Novinky Seriály

Možná to na první přečtení může znít šíleně, ale když už se dočkáme filmové adaptace knihy Pýcha, předsudek a zombie, proč bychom nemohli mít seriál na motivy oblíbené knihy Louisy May Alcott?

Podle nejnovějsích zpráv to vypadá, že oblíbená americká televizní stanice The CW uvažuje, že by si nechala natočit dystopický historický seriál na motivy oblíbených Malých žen. Po neúspěchu s výběrem Selekce, z níž bude nakonec spíše film, přišel alespoň velice úspěšný seriál The 100, jehož třetí řadu netrpělivě vyčkávám také já a připadá mi, že rok 2016 je až příliš daleko.

Male zenyNenechte se ale zmást, seriálové Malé ženy se budou od těch knižních i filmových výrazně lišit. Zatímco originál vypráví příběh čtyř sester na cestě od dětství po dospělost, první lásky a srdceryvné tragédie, seriál nám představí čtyři nevlastní a různorodé sestry Jo, Meg, Beth a Amy, které spojí síly, aby dokázaly přežít v nehostinné Filadelfii. Zároveň chtějí odhalit spiknutí, které se táhne dále, než by si prvně představovaly, přitom si nesmí jít vzájemně po krku.

Scénáře by se měla ujmout vycházející hvězda Alexis Jolly, která teď stojí před úkolem přinést klasický příběh pro novou generaci diváků. Uvidíme, jak se jí to podaří, protože dystopická verze Malých žen zní vážně dobře a pokud bude alespoň z části tak dobrá jako The 100, určitě nezklame.

Malé ženy se dosud dočkaly řady filmových adaptací – s Katharine Hepburn (1933), s Elizabeth Taylor (1949), s Meredith Baxter (1978) a nejznámější a taky dosud nejoblíbenější s Winononou Ryder, Susan Sarandon, Kirsten Dunst a Christianem Balem (1994). V 80. letech se dokonce v televizi objevila komiksová seriálová adaptace knihy, v minulém roce relevizní stanice ABC dala zelenou projektu moderní romantické minisérie s Nataschou McElhone.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Hypable.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge