Chutná těla budou mít knižní pokračování

Knihy Novinky

Už je to pět let, co světlo světa spatřila zombíkovská love story jménem Chutná těla (v angličtině Warm Bodies) a jejího autora Isaaca Mariona rázem vystřelila do výšin zájmu všech čtenářů, kteří už byli otrávení všemi těmi sexy upíry a vlkodlaky…

Chutna telaNechutně vtipný a zároveň dojemný horor nám nabízí netradiční pohled na těžký (ne)život jednoho existenciální krizí sužovaného zombíka. Touží po prožitcích a vzpomínkách, ale paměť mu po nesmrti příliš neslouží. Aby se vůbec dostal k nějaké duševní potravě, sežere mozek zamilovaného mladíka. Následkem tohoto činu se zamiluje do stejné holky jako jeho oběť. No řekněte, nezní to pořádně ujetě?

Kniha si našla své fanoušky i odpůrce, dokonce zaujala i filmové tvůrce a v roce 2013 jsme se dočkali také filmu, který do češtiny přeložili jako Mrtví a neklidní s Nicolasem Houltem v hlavní roli. Na domácí scéně se sice nesetkal s velkým nadšením, v zahraničí si ovšem vedl více než dobře. Celosvětově si totiž s původním rozpočtem 35 milionů dolarů vydělal 116 milionů dolarů a to pro malý film není zrovna málo.

Proto se čtenáři můžou těšit z toho, že autor na svém oficiálním Twitteru včera uveřejnil zprávu o tom, že je sequel konečně dopsán a ponese název The Living:

https://twitter.com/isaacinspace/status/626445920188547072

Kniha sice zatím nemá oficiální datum světové publikace a už vůbec ne obálku, ale po tak dlouhé době čekání se můžou fanoušci prvního dílu radovat. Napsání knihy autorovi zabralo více jak dva roky, což ve svém blogu vysvětlil tím, že zatímco Chutná těla se zabývala vnitřním rozbrojem jedné postavy, pokračování se soustřeďuje na více lidí s jejich vlastními problémy, se vzájemnou nevraživostí, s celým zlomeným světem a jeho systémem.

Vždycky jsem věděl, že to bude větší kniha, ale teď, když se na ni podívám s odstupem, si říkám… páni, ta kniha je ještě daleko větší.“ Kniha by totiž měla mít mezi 500 až 600 stránkami, zatímco první díl měl okolo 230. Vypadá to, že i filmoví producenti jsou na knihu natěšení a není vyloučeno, že se dočkáme i druhého filmu.

Zdroj informací a obrázků: Argo.cz, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge