Red Queen zamíří do kin

Filmy Knihy Novinky

Vypadá to, že se brzy dočkáme další filmové adpatace oblíbené knižní předlohy, s královskou tématikou se nám nějak roztrhl pytel. Blíží se filmové verze Selekce a Královny Tearlingu, teď tu máme další království… jen trochu magičtější.

Red QueenKniha Red Queen vypráví příběh sedmnáctileté Mare Barrow, obyčejné dívky, co je najednou vtažena do nebezpečného prostředí královského paláce a musí se vypořádat nejen s intrikařením okolí, ale také se svými novými magickými schopnostmi.

Ve světě rozděleném barvou krve by nikdo jako je ona neměla mít takovou sílu. Najednou se se svou rudou krví ocitne v prostředí stříbrokrvých, což ji dostane do prekérní situace, kdy si bude muset volit mezi rudokrevnou rebélií a přáteli, s nimiž se sžila v paláci.

Stříbrná vojenská elita totiž udržuje tvrdý pořádek, což se obyvatelstvu s Rudou krví přestává líbit. Brzy si Mare bude muset vybrat, na čí straně stojí.

Red Queen vyvolala všeobecný zájem čtenářů v zahraničí už dlouho před samotným vydáním.

Victoria AveyardAutorka Victoria Aveyard říká, že ji ke psaní přivedla představa dívky, která by měla něco ovládat, ale nechtěla, aby to bylo ve stylu X-Menů/Harryho Pottera. Místo toho, aby byli magicky nadaní lidé skrytí před zraky obyčejných lidí, budou naopak těmi, co budou svět okolo sebe ovládat… a ne vždycky v dobrém.

Také se jí líbila myšlenka různých barev krve, proto obojí spojila dohromady a psaní příběhu se rozjelo na plné obrátky. Velkým vzorem v psaní jí je George R R Martin a jeho pojetí fantasy světa, hlavně podrazů a nástrah na královském dvoře.

Série je plánovanou trilogií, druhý díl by měl v zahraničí vyjít 9. února 2016, třetí pak o rok později. Knižní série by se měla začít vydávat také u nás, konkrétně u nakladatelství CooBoo.

Elizabeth BanksZajímavé je rozhodně to, že se chystá filmová adaptace a na režisérskou stoličku by měla usednout rozjíždějící se režisérská hvězda, Elizabeth Banks. Pokud vám tohle jméno něco říká, Elizabeth můžete znát hlavně jako herečku. Brzy se s ní setkáme jako s Cetkií v posledním díle Hunger Games.

Red Queen nebude její první režisérská práce, má za sebou třeba úspěšné pokračování Pitch Perfect 2, takže uvidíme, jak se ji zadaří s dystopickou young adult knihou. Tohle pro ni rozhodně bude daleko větší výzva.

Scénář má na starosti Gennifer Hutchison, produkci pak Jake Weiner, Chris Bender, JC Spink a Pouya Shahbazian. Pokud na český překlad nevydržíte čekat a chcete vědět, jaká vůbec je, můžete si TADY přečíst prvních 7 kapitol.

Zdroj informací a obrázků: EpicReads.com, Hypable.com, GoodReads.com, HollywoodReporter.com, VictoriaAveyard.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge