KNIŽNÍ RECENZE: My Life at the Magical Beings‘ Rehabilitation Center

Knihy Knižní recenze

Nerada vám narušuji sladkou nevědomost, ale upíři, vlkodlaci, elfové a další různí magičtí tvorové jsou skuteční! A žijí mezi námi! ALE…

My Life at the Magical Beings' Rehabilitation CenterAutor: K.M. Shea
Série: The MBRC
Díl: 1.
Počet stran: 297
Nakladatel: Take Out The Trash!
Datum vydání: 1. ledna 2011

Morgan je 16, chodí na střední školu, má docela dobré známky a je zabouchnutá do spolužáka Bretta. Normálka. Když její učitelka španělštiny odejde na mateřskou dovolenou, nahradí ji docela zvláštní chlapík. Je obtloustlý, zmatený, má zrzavé vlasy, pije hodně rajčatového džusu, který mu očividně nechutná. A… je to upír!

Upír Dave je v poslední fázi úspěšné infiltrace do lidské společnosti. Snaží se zvládat svou závislost na krvi, chodí na kurzy a přednášky o lidech a mentora mu dělá mladý vlkodlak Frey, který předstírá, že je studentem na stejné škole. Při jedné jejich společné hádce se Frey nechtě promění a Dave vytasí zuby. Bohužel při tom mají obecenstvo, Morgan.

A tak Morgan poznává MBRC, Magical Beings‘ Rehabilitation Center. Místo pod Union Station, kde se všechny možné nadpřirozené bytosti snaží připravit na život mezi lidmi. Deprimovaní jednorožci, kyklopi, co potřebují čočky, elf oblečený jako džin, dračí pudlové (neptejte se), víly závislé na kofeinu… Morgan se má setkat se sirénou, která ji zhypnotizuje a vymaže jí paměť. Siréna je ale bohužel momentálně na dovolené, a tak musí Morgan 2 týdny počkat a pravidelně docházet do MBRC, aby byla pod dohledem. A tady to začne být vzrůšo 😀

Tohle je přesně to, co teď potřebujete. Trochu se pobavit a ponořit se do světa, kde jsou upíři divní i oškliví, kde ještěrčí dáma šéfuje informačnímu pultu a snaží se porozumět Wikipedii, kyklopi zakládají odbory, goblini mají něco jako mafii, existují sušenkové víly, co umí fakt dobře vařit a kentauří mládež vzdychá nad nedostatkem kontaktů ve svém smartphonu. Do toho se přimíchá trochu jiskření (ale nikoli přeslazené romantiky), trochu akce (ale spíš ve stylu paintballového zápasu, než nějakých hardcore krváků) a spoustu humoru.

Je to jako byste vzali celého Tolkiena, rozmixovali ho se Stmíváním, Mercy Thompson, Percym Jacksonem, osladili trochou vílího prachu a podávali s pohádkovou přílohou. Je to jako byste měli opravdu bizarní sen, ve kterém se vám četba před spaním smíchá se vzpomínkami na váš den ve škole. Je to absurdní komedie, do které někdo náhodně obsadil pár známých a kupu mýtických bytostí. Je to fantastické.

Když někdo čte Tolstého, tak si pak dáchne u nějaké průměrné detektivky. Když někdo čte young adult fantasy, tak si pak dáchne u tohoto. Bezesporu hodně kreativní dílko, které bude pravděpodobně výsledkem kvalitního tripu a lidi, co mají chuť si pustit do to-read listu trochu šíleností, určitě nezklame.

Potřebujete si trochu odpočinout od všech paranormálních romancí a fantasy young adult románků? Máte chuť křičet, když se na scéně objeví sexy upír/vlkodlak? Přemýšlíte o tom, jak by vypadal Legolas v 21. století? A hlavně, máte chuť se opravdu královsky pobavit? Vítejte ve světě MBRC!

Zdroj informací a obrázků: kmshea.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge