KNIŽNÍ RECENZE: Everyone loves a hero… and that’s the problem

Knižní recenze

Jaké to je randit s miláčkem národa? O tom se přesvědčí studentka vysoké školy Olivia.

Everyone_Loves_a_HeroAutor: Marie Force
Počet stran: 394 (paperback)
Nakladatel: Sourcebooks Casablanca
Datum vydání: 2011

Je tomu rok, co Cole, bývalý armádní pilot, nyní pilot u komerčních aerolinií, odpilotoval letadlo v blizardu, při němž dostal kapitán letadla infarkt, a zachránil nejen kapitána, ale i celé letadlo cestujících. Je z něj národní hrdina a celebrita, ženy mu podstrkují svá čísla a vrhají se mu do postele, on ale chce jen klid a dál se věnovat práci, kterou miluje.

Studentku marketingu Olivii jednoho dne v obchodě, kde pracuje na výpomoc, obtěžuje zákazník. Muž ve frontě se jí zastane, vyinkasuje pravý hák a skončí na zemi v bezvědomí. Tím mužem není nikdo jiný než Cole. Když se probere, vidí nad sebou Olivii. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra.

Chtějí se vídat, problémem je Coleův nabitý program, kvůli němuž tráví více času v letadle a hotelech mezi turnusy než doma. Přesto se snaží udržet si vztah i na dálku. Pak ale začne vystrkovat růžky Oliviino nízké sebevědomí, podezíravost a žárlivost, zvláště proto, že Colea na každém kroku pronásledují ženy – a jedna bývalka a.k.a. stalkerka odmítá uznat, že konec znamená konec.

„Everybody loves a hero… and that’s the problem“ (v překladu Všichni milují hrdiny… a to je ten problém) je příjemná oddechovka bez výraznější zápletky. Celkem jednoduchá romance o lásce na první pohled, aneb co způsobí, když se zakoukáte do světoznámého pilota a národního hrdiny, jenž má menší problém s tím, že se mu ženy vrhají k nohám na každém kroku.

V románu nenajdeme příliš humoru, ani na čtenáře nečeká hrdinova či hrdinčina temná minulost, jak je v současných romancích zvykem. Jedná se čistě o romantický příběh jednoho páru, jehož jedinými problémy jsou, že se nemají kdy pořádně vídat, zástupy žen toužících po hlavním hrdinovi a z toho pramenící žárlivé scény hlavní hrdinky – natolik, až jsem si říkala, že Cole má vážně svatou trpělivost.

Román není nic, co by člověka zvedlo ze židle, je to příběh veskrze obyčejný, jen s trochu neobvyklejšími okolnostmi v charakteristikách hlavních hrdinů. Dobře se to čte, je to skvěle napsané, postavy jsou uvěřitelné a příběh naprosto výborně jednoduchý a tudíž odpočinkový. V podstatě obyčejná harlekýnka, ale já si u ní skvěle odpočinula.

Zdroj informací a obrázků: Goodreads.com, MarieForce.com

1 thought on “KNIŽNÍ RECENZE: Everyone loves a hero… and that’s the problem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge