Rowling plánuje více dílů detektivní série než té kouzelnické

Knihy Novinky

Byli jsme mezi prvními, kdo vám přinesl zprávu o tom, že J.K. Rowling napsala pod pseudonymem detektivní knihu. Je jasné, že toto odhalení vyvolalo po celém světě poprask a čísla prodejnosti rázem vylětěla vzhůru. Pravda, u některých čtenářů a kritiků svou detektivní prvotinou moc nezabodovala, to jí ale nebrání v tom, aby psala dál. Hlavně když je ta správná slina…

The Silkworm by Robert GalbraithUž v únoru jsme spekulovali o tom, kolika knih se vlastně dočkáme. Druhý díl, The Silkworm, vyšel v zahraničí 24. června a prozatím má u čtenářů pozitivní hodnocení. Není tedy divu, že se nedávno J.K. nechala slyšet, že plánuje napsat 6 dalších knih série, což nám dohromady dává čísílko 8. Zcela překvapivě tak autorka z počátku nevýrazné série udělala rázem ságu delší než generacemi milovaný Harry Potter.

Opravdu psaní těchto knih miluju a nemám v hlavě zatím žádný konec,“ prozradila Rowling. „Co na tomto žánru zbožňuju, že oproti Harry Potterovi, který měl jasně daný začátek a konec, si můžu u detektiva vymýšlet jednotlivé případy a různé příběhy.“

Ačkoliv Cormoran Strike dostane svých 8 knih a bude tak o knihu delší, než Harry Potter, nesmíme zapomínat, že do HP universa patří také tři dodatečné knihy, které Rowling napsala pod „kouzelnickými pseudonymy“. Jde konkrétně o Famfrpál v průběhu věků a Fantastická zvířata a kde je najít. U poslední zníměné knihy dokonce víme, že se chystá filmové zpracování, na němž se autorka sama podílí. V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na Bajky barda Beedleho.

Rowling ovšem bude své detektivní knihy i nadále vydávat pod pseudonymem, aby se tak alespoň trochu pokusila odtrhnout od vlivu, jaký má Harry Potter na její spisovatelskou reputaci. Přece jenom jde o miliardovou frančízu, která udělala díru do celého světa, má filmy, sběratelské předměty i zábavní parky. Uvidíme, jak se s takovou slávou popere Cormoran Strike. Zatím neříkejme hop, má za sebou jen dva díly a před sebou ještě dlouhou cestu.

V češtině bychom se druhé knihy měli dočkat počátkem roku 2015.

Zdroj informací a obrázků: EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge