Když zapadne slunce, je čas na ÚTĚK!

Novinky

Již tento týden, přesněji 9. dubna, přinese nakladatelství Fragment novinku z dystopického žánru, která si jistě rychle najde cestu i do vašich knihovniček. Propracovaný thriller z budoucnosti, kdy už není nic takové, jak se na první pohled zdá. V tomto světě totiž obyčejných smrtelníků zbývá opravdu jen hrstka. Boj o přežití začíná…

HonPrvní díl nové série od Andrewa Fukudy vyjde již tento týden pod názvem HON. V zahraničí se příběh setkal s velkou odezvou ze strany čtenářů i ostatních spisovatelů.

V budoucnosti žije na Zemi společenství lidí, lépe řečeno bytostí, co si tak říkají. Jsou nebezpeční, rychlí a krvelační. Skutečných lidí, kteří jsou nazýváni glupani, zbývá již jen hrstka. Hlavní hrdina Gen je jedním z nich – jeden z přeživších, jenž se od narození učil, jak přežít ve světě plném „dravců“.

Nesmí dát najevo žádné emoce, nesmí ho prozradit mimika tváře a pach, nesmí být vidět, že mu rostou vousy a chlupy, nesmí vybočit z řady. Jediná chyba znamená jistou smrt.

Vše se změní v okamžiku, kdy je Gen vybrán do malé skupiny „vyvolených“ a stává se účastníkem lovu na poslední žijící glupany. Tato vysoce prestižní záležitost se může stát Genovi osudnou. Jak dokáže přežít ve výcvikovém středisku bez vody, deodorantu a dalších životně důležitých věcí? Existuje vůbec šance, jak před ostatními uchránit svou skutečnou identitu?

Andrew FukudaAndrew Fukuda se narodil na Manhattanu a vyrůstal v Hongkongu. Je napůl Číňan a napůl Japonec. Po studiích historie na Cornellově univerzitě pracoval v manhattanské Čínské čtvrti. Jeho první kniha Crossing se umístila mezi deseti nejlepšími na žebříčku „prvotin“ a krimi románů za rok 2010. Druhý knižní počin, Hunt (v češtinš Hon), byl vydán v roce 2012. Po jeho vydání se stal Andrew Fukuda spisovatelem na plný úvazek. V současné době žije se svou rodinou na Long Islandu v New Yorku.

„Ve škole se správně máte objevit až po školce, kdy už vám nehrozí odpolední spaní. I tak vás ale můžou nachytat. Můj plavecký trenér byl jednou tak rozčilený z našich laxních výkonů na školních závodech, že nás donutil všechny jít se vyspat do šatny. Samozřejmě to byl z jeho hlediska dobrý nápad, ale mě to málem prozradilo. Mimochodem, plavání je bezpečné, ale jestli nemusíte, žádný jiný sport nedělejte. Pot vás totiž zaručeně prozradí. Když se tělo zahřívá, vylučuje pot. Na kůži se objevují kapky vody, jako když dítě slintá. Já vím, je to nechutné. Všichni ostatní zůstávají studení, čistí, suší. A já? Jsem jako kapající kohoutek. Takže zapomeňte na běh, tenis, dokonce i na šachy. Ovšem plavání je bezpečné, protože ve vodě se pot skryje.

A to je jen jedno z pravidel. Je jich mnohem víc. Můj otec je do mě hustil od chvíle, kdy jsem se narodil…“

Zdroj informací a obrázků: Fragment.cz, AndrewFukuda.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge