Vznikne divadelní hra o Harryho životě před Bradavicemi

Novinky

Autorka ságy o čarodějnickém učni Harrym Potterovi J.K. Rowling potvrdila, že bude spoluprodukovat britskou divadelní hru o Harryho dětství.

Hra by měla vyprávět dříve nezveřejněný příběh Harryho dětství jako sirotka a vyděděnce. Divákům tak poskytne unikátní náhled do srdce a myšlení malého chlapce s jizvou na čele, který je nyní legendárním čarodějem. V té době byl ještě zdánlivě obyčejným chlapcem, ale osud už pro něj měl nachystané jiné plány. Jaký byl jeho život v komoře pod schody předtím, než dorazil dopis z bradavické školy čar a kouzel?

Ve hře se objeví několik oblíbených postav z knih, což nejspíše znamená, že nepůjde jen o Dursleyovy. Hlavními producenty by měli být Sonia Friedman a Collin Callender, J.K. Rowling jim bude víceméně sekundovat. Dá se však předpokládat, že bude mít na konečné podobě díla hodně velký podíl. Podle autorky byla právě jejich vize hry jediná, která nepostrádala citlivost, intenzitu a intimitu potřebnou pro uvedení příběhu na divadelních prknech. Po roce vývoje se tak mohla produkce přesunout do další fáze. Zatím nejsou známi scénáristé ani režie a jejich výběr se nyní zvažuje.

Zdroj informací a obrázků: hypable.com

Co si o plánech přenést Harryho rané dětství na divadelní prkna myslíte? Líbilo by se vám uvedení hry v českých divadlech? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge